Anchetă în cazul omului de afaceri din Iași, acuzat că și-a atacat un angajat cu o armă albă

Ultima actualizare: 03-12-2021 20:02

Este anchetă de amploare la Iași unde un important om de afaceri din domeniul agricol este cercetat de procurori pentru tentativă de omor.

Bărbatul, care a moștenit una dintre cele mai mari ferme din zona Moldovei, este acuzat că și-a atacat un angajat, cu o armă albă. Potrivit medicilor, i-a atins artera femurală, iar rănitul a fost operat de trei ori pentru a supraviețui. Vineri, suspectul a fost supus unei expertize psihiatrice.

Suspectul în vârstă de 33 de ani are mai multe terenuri în județul Iași și a moștenit, după moartea tatălui său, cea mai mare fermă din zonă. Incidentul violent s-a petrecut în urmă cu o săptămână. Potrivit procurorilor, conflictul s-a iscat brusc când suspectul ar fi fost nemulțumit de modul în care manevra angajatul său un tractor.

Localnic: S-ar fi certat și a scos ăla o sabie, o macetă și l-ar fi tăiat la picior, nu știu unde."

Martori la scena violentă au fost colegii de muncă ai victimei. Ei au fost primii care i-au sărit în ajutor și i-au făcut un garou dintr-o curea ca să oprească sângerarea masivă.

Mama colegului de muncă al victimei: „La un moment dat l-a văzut pe colegul lui la pământ și s-a dus la el, l-a găsit într-o baltă de sânge, ce a fost între ei..."

Rănitul a fost transportat de urgență la Spitalul din Pașcani unde a fost operat. Pentru că lama i-a atins artera femurală și viața îi era pusă în pericol a fost transferat la Iași, unde a fost supus unor noi intervenții chirurgicale.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU SMURD Iași:A fost internat, a mers în sala de operație, s-a intervenit de către echipa de chirurgie vasculară și cea de anestezie terapie intensivă în vederea rezolvării leziunii vasculare. În momentul de față, atât viața, cât și membrul inferior afectat, sunt salvate."

La audieri, suspectul ar fi declarat că a acționat în legitimă apărare. Procurorii au încadrat însă fapta la tentativă de omor.

Mihaela Apostol, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal:Pe fondul unui conflict spontan, suspectul i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuțit la nivelul piciorului stâng. Față de suspect a fost emisă o ordonanță în vederea expertizării medico legale psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei."

Deocamdată, dosarul nu a fost înaintat instanței cu propunere de arestare și este așteptat rezultatul expertizei psihiatrice. Apropiații omului de afaceri nu au vrut să comenteze cele întâmplate.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO