Anchetă în cazul băieţelului care a murit la Galaţi, strivit de o placă de beton. Oficialii dau vina pe copii

Dată publicare: 25-04-2021 18:42
Dată actualizare: 25-04-2021 19:21


Este multă durere într-o familie din Bârlad, după ce un băiețel de 10 ani a fost strivit de o placă de beton pe un stadion din Galați.

 

Toți cei implicați în organizarea evenimentului sportiv cu final tragic se scuză acum și aruncă vina de la unul la altul.

Băiatul de 10 ani își sărbătorise sâmbătă un coleg din echipă chiar pe arena unde copiii și antrenorul lor asistau la câteva partide de fotbal.

Ovidiu Mangu, antrenor echipă fotbal copii: ”Au cerut voie la toaletă și au întrebat organizatorul unde poate să facă pișu. Și au zis că ”domnule, pentru copii să se ducă după gard”. Era toaleta, nici nu știu unde era toaleta. A fost un coleg și a zis că era undeva departe, la vreo 50-60 de metri. Doi au trecut, erau mai subțirei, au trecut prin gaura și al treilea a rămas acolo și a căzut peste dânsul. Ghilotina s-a dus pe el”.

Administratorul bazei spune că sportivii au la dispoziție toalete ecologice.

Gelu Popescu, administrator Baza Sportivă Dunărea: ”A fost lipsă de supraveghere totală din partea antrenorului. Ei s-au hârjonit întâi, a trecut unul, l-a văzut, era în apropiere la vreo 5-6 metri, era aproape de copil acolo. Sunt permanent două toalete ecologice funcționale care se află amplasate în zona vestiarelor, dar ei, să le vină mai aproape, se duceau în râpă sau după gard”.

 

”Dacă copiii nu s-ar fi cățărat pe acel gard acesta nu cădea”

 

Gardul care împrejmuiește terenul de fotbal a fost ridicat la începutul anilor 90, iar de atunci nu a fost consolidat.

Președintele fundației care se ocupă de arenă spune că a solicitat bani de primărie pentru modernizare doar că sumele au fost insuficiente.

Florin Mirea, președinte Fundația Sportul Gălățean: “Dacă copiii nu s-ar fi cățărat pe acel gard acesta nu cădea singur. Noi solicităm în fiecare an pentru toate bazele, încercăm să le aducem la normele pentru ca să se poată să se facă performanță. Vin mulți copii acolo. Noi încercăm să le întreținem. În gardurile alea se șutează, se… N-au căzut de atâta timp. S-au forțat, s-au împins în el. Ceva s-a întâmplat acolo. Eu merg acum cu dvs și tragem de gard. Nu cade singur".

Băiatul de 10 ani era singurul copil al familiei. Venise din Bârlad la competiția organizata în Galați, însoțit de tatăl său, doar că bărbatul nu a avut acces pe stadion.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO