Amplu exercitiu miliar in Marea Neagra, cu participarea a peste 700 de militari romani, americani si britanici

Ultima actualizare: 14-05-2017 06:37
Exercitii NATO in Marea Neagra

Peste 700 de militari romani, americani si britanici vor participa la un amplu antrenament in Marea Neagra.

Peste 700 de militari din Romania, SUA si Marea Britanie, trei nave ale Fortelor Navale Romane, un distrugator american, doua aeronave MIG21 LanceR ale Fortelor Aeriene Romane si doua avioane de vanatoare Typhoon, apartinand Fortelor Aeriene Britanice vor participa, in perioada 12-15 mai, la un amplu exercitiu de antrenament in Marea Neagra, in apele teritoriale ale Romaniei.

Potrivit unui comunicat al Fortelor Navale, peste 700 de militari din Romania, Marea Britanie si Statele Unite desfasoara, in perioada 12-15 mai, in apele teritoriale ale Romaniei, un amplu exercitiu de antrenament.
Astfel, Fregata “Regele Ferdinand”, Dragoarele Maritime “Lt. Dimitrie Nicolescu” si “Lupu Dinescu”, impreuna cu distrugatorul american USS ”Oscar Austin”, vor executa proceduri de lupta antisubmarin si de lupta impotriva amenintarilor de la suprafata.

De asemenea, sunt programate si exercitii de lupta antiaeriana, iar simularea inamicului aerian va fi asigurata de doua aeronave MIG21 LanceR ale Fortelor Aeriene Romane si de doua avioane de vanatoare Typhoon din partea Fortelor Aeriene Britanice.

“Exercitiile au ca scop cresterea nivelului de instruire a echipajelor navelor participante si consolidarea interoperabilitatii intre tarile membre ale Aliantei Nord-Atlantice, care participa la aplicatie, precum si intre categoriile de forte participante”, se arata in comunicatul Fortelor Navale.

USS ”Oscar Austin”, distrugator din clasa Arleigh Burke, este dotat cu lansatoare de rachete de croaziera Tomahawk cu raza lunga de actiune si cu sisteme de artilerie navala si de lansare torpile antisubmarin, care ii permit nimicirea adversarului pe o raza de peste 1.000 de kilometri.

Distrugatorul american a acostat in Portul Constanta, joi, pentru o escala de o zi, iar echipajul sau are programate vizite oficiale la Comandamentul Flotei si la diverse institutii publice locale.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO