Amenzi de peste 1,2 milioane de lei date soferilor si aproape 300 de permise retinute, intr-o zi

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03
politia rutiera

Aproape 6.400 de amenzi in valoare de peste 1,2 milioane de lei au fost aplicate si aproape 300 de permise au fost retinute, intr-o singura zi, de politisti, in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere, precizeaza Politia Romana.

Peste 1.600 de politisti ai structurilor teritoriale de ordine publica si politie rutiera au actionat, sambata, pentru depistarea celor care incalca prevederile legale in vigoare, in special cele referitoare la limitele legale de viteza.

Politistii au constatat 108 infractiuni, dintre care 83 la regimul circulatiei pe drumurile publice si au aplicat 6.396 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.224.188 de lei. Majoritatea sanctiunilor au fost aplicate pentru depasirea limitei legale de viteza (3.705), insa au fost aplicate si 42 de sanctiuni pentru depasiri neregulamentare, 61 pentru consum de bauturi alcoolice si 2.442 pentru alte abateri la regimul circulatiei pe drumurile publice.

Ca masura complementara, politistii au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce 287 de permise de conducere, dintre care 91 pentru viteza excesiva, 42 pentru depasiri neregulamentare si 83 pentru consum de alcool.

De asemenea, pentru neregulile constatate, au fost retrase 92 de certificate de inmatriculare. In urma actiunilor desfasurate, in acest sfarsit de saptamana, a fost inregistrata o scadere cu 42% a numarului de persoane decedate in urma accidentelor rutiere, fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar numarul persoanelor ranite grav a scazut cu 14%.

Totodata, in urma actiunilor desfasurate, in prima parte a lunii decembrie, comparativ cu perioada similara a anului trecut, numarul persoanelor decedate in accidente de circulatie a scazut cu 42%, accidentele de circulatie s-au redus cu 24%, iar numarul persoanelor ranite grav in aceste evenimente a scazut cu 22%.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO