Amenințare falsă cu un atac cu rachete în Capitală. Cine este autorul


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2019 19:47
Data publicarii: Vineri 01 Martie 2019 19:13
Categorie: Stiri actuale

Trupele antitero ale Serviciului Român de Informaţii şi pirotehniştii Poliţiei au intrat în alertă maximă, vineri după amiază, în urma unui apel care anunţa la 112 un atac cu rachetă asupra unui hotel şi a unei fundaţii din Capitală.

Sute de persoane au fost evacute din cele două imobile, până când ofiţerii s-au lămurit ca alarma era falsă.

Imediat după anunțarea așa zisului atac cu rachete asupra a două clădiri din centrul Capitalei, întreaga zonă a devenit o uriașă scenă suprarealistă. Au fost închise străzi, iar peste tot puteau fi văzuți polițiști, pirotehniști, oriunde te uitai vedeai mașini cu girofar
și trupe antitero de la SRI, în uniforme de război, cu mitraliere, veste antiglonț și căști de kevlar.

La recepția hotelului s-a primit un telefon prin care un individ anunța că urmează să atace cu rachete hotelul și sediul unei fundații. Sute de persoane au fost evacuate și abia după 2 ore lucrurile au reintrat în normal.

Individul care a dat alarma a fost identificat și localizat. Acesta nu este din București și la 3 ore după ce a dat telefonul era deja ridicat de poliție.

Faptele de acest gen pot fi tratate ca niște contravenții, cu amenzi de până la 1.000 de lei, dar ca și amenințări teroriste, caz în care se riscă închisoare de până la 12 ani. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Alertă în centrul Capitalei! O persoană a anunțat la 112 un ”atac cu rachete”
VIDEO PROTVPLUS.RO