O scoala generala din Hunedoara a fost evacuata dupa o amenintare falsa cu bomba. Autorul este un elev de 13 ani

03-12-2015 09:17


bomba hunedoara

Activitatea la Scoala generala numarul 4 din municipiul Hunedoara a fost oprita joi dimineata dupa ce la numarul de urgenta 112 a fost primit un telefon care anunta ca in zona a fost plasata o bomba.

UPDATE Alarma cu bomba s-a dovedit una falsa, autoritatile reusind sa-l identifice pe copilul care a sunat la numarul de urgenta 112. Acesta este un elev de 13 ani, care invata in clasa a cincea la scoala generala la care a fost semnalat incidentul, a declarat pentru AGERPRES inspectorul scolar general adjunct prof. Marta Mate.

"Vom incepe actiunea de cercetare disciplinara a elevului care a declansat aceasta actiune. Unitatea de invatamant trebuie sa actioneze conform regulamentului sau interior", a precizat reprezentanta Inspectoratului Scolar Hunedoara.

Cursurile la Scoala generala 4, unitate ce apartine de Colegiul Tehnic "Traian Lalescu" din Hunedoara, vor fi reluate vineri, iar orele de clasa ce au fost pierdute joi de catre elevi vor fi recuperate in baza unui program stabilit de conducerea scolii si avizat de Inspectoratul Scolar.

'Copiii au plecat acasa, iar salile de curs raman sigilate pana vineri dimineata. Tot atunci vor fi reluate si cursurile normale', a precizat prof. Marta Mate.

Foto: glasul-hd.ro

Peste 900 de elevi si 60 de profesori au fost evacuati.Elevii si cadrele didactice au iesit singuri din cladirea scolii, iar o parte dintre ei asteapta ca specialistii genisti sa finalizeze verificarile incepute la fata locului. Circulatia in zona este restrictionata.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nitu, din primele verificari se pare ca vocea care a sunat la 112 ar apartine unui copil, informeaza Agerpres.

La fata locului au fost mobilizate forte ale SRI, ISU si Politiei, iar zona a fost izolata pentru ca specialistii sa poata efectua verificarile care se impun in aceste situatii. De asemenea, in vecinatatea scolii se afla mobilizate un echipaj de interventie si o ambulanta SMURD.

In cazul in care informatia nu se va adeveri, se va trece la identificarea persoanei care a alertat autoritatile si la aplicarea masurilor prevazute de lege in astfel de cazuri.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO