Ambasadorul SUA în România, despre schimbările de Guvern: "Nu este o situaţie ideală"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 30 Ianuarie 2018 13:31
Categorie: Stiri actuale

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a declarat marţi, la Zalău, că predictibilitatea şi stabilitatea sunt foarte importante pentru România.

Oficialul american a spus că speră că, odată cu instalarea noului Guvern, se va intra într-o perioadă de stabilitate.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre schimbările de Guvern din ultimul an, Hans Klemm a spus că "nu este o situaţie ideală", potrivit Agerpres.

"Predictibilitatea, stabilitatea sunt foarte importante pentru România şi, de asemenea, pentru partenerii săi. Sper că acum vom intra într-o perioadă de stabilitate", a afirmat înaltul oficial american.

Ambasadorul SUA a precizat că nu şi-a format o părere despre noul guvern, deoarece nu-i cunoaşte pe prim-ministru şi pe membrii cabinetului şi nu s-a întâlnit, până în prezent, cu aceştia.

"Nu am avut încă şansa să mă întâlnesc cu prim-ministrul sau cu cineva din cabinet. Le doresc mult succes, care să aducă pace, stabilitate şi prosperitate tuturor românilor. (...) Să fiu sincer, trebuie să accept ce prim-ministrul a spus ieri, că intenţionează să implementeze programul de guvernare al coaliţiei. Nu ştiu încă foarte multe despre priorităţile dânsei. Aştept momentul potrivit, pentru viitor, să mă prezint prim-ministrului şi personal. Îi doresc numai bine", a conchis Klemm.

Ambasadorul SUA a făcut aceste declarații la Zalău, unde s-a întâlnit cu Igor Inushkin, ministrul-consilier la Ambasada Federației Ruse de la București și cu reprezentanți ai comunității evreiești din România, cu ocazia unei conferințe internaționale, privind victimele Holocaustului.

VIDEO PROTVPLUS.RO