Ambasadorul Danemarcei: La noi, orice indiciu de abuz în serviciu termină cariera politică


Ultimul update: Luni 24 Decembrie 2018 15:10
Data publicarii: Luni 24 Decembrie 2018 14:59
Categorie: Stiri actuale
Soren Jensen

Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, Søren Jensen, a declarat că abuzul în serviciu este aspru pedepsit în ţara sa și că "orice indiciu minuscul" legat de această infracţiune duce la terminarea carierei politice. 

El a subliniat faptul că, în Danemarca, politicienii se tem mai mult de presă decât de procurori.

"Politicienilor danezi le e uneori mai frică de presă decât de procurori, când vine vorba de corupție. Orice indiciu minuscul de abuz în serviciu înseamnă că ți s-a terminat cariera politică, într-o țară ca Danemarca. Iar aceasta este una dintre diferențele pe care le-am sesizat aici.", spune ambasadorul într-un interviu acordat Hotnews.

Søren Jensen a ţinut să precizeze şi că Uniunea Europeană nu îşi doreşte decât să ajute România să păstreze situaţia în parametri normali.

”Trebuie să vă dați seama, în primul rând, că Bruxelles-ul nu poate niciodată să vă fie inamic. Când te alături Uniunii Europene, te alături unui club care are reguli și valori, trebuie să joci după aceleași reguli, iar instituțiile asta fac - se asigură că jucăm cu toții după aceleași reguli. Sistemul de justiție trebuie să fie independent, nu putem avea control politic asupra sa. ” - a mai spus oficialul danez.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Hotnews

VIDEO PROTVPLUS.RO