Alunecari de teren in Galati. O linie de cale ferata a fost contorsionata pe o lungime de 500 metri

Ultima actualizare: 25-02-2013 00:33
Alunecari de teren in Galati. O linie de cale fera...
Alunecari de teren in Galati. O linie de cale fera...

Imagini incredibile, vineri dimineata, la iesirea din Galati. Pamantul a inceput sa alunece si sa se crape de-a lungul unei linii de cale ferata.

Pe o distanta de peste cinci sute de metri, sina a fost contorsionata, iar stalpii care sustin firele de telefonie s-au deplasat ca niste bete de chibrit.

Fenomenul a fost observat, din fericire, la timp de un mecanic de locomotiva, care a oprit trenul inainte ca acesta sa ajunga in zona periculoasa.

Terenul este cunoscut drept unul cu probleme, insa niciodata pamantul nu s-a deplasat atat de mult. Sina a fost ridicata pur si simplu si, in cateva locuri, a cedat.

In zona nu sunt locuinte, asa ca, din acest punct de vedere, nimeni nu a avut de suferit, cu exceptia calatorilor aflati in trenurile care se deplasau pe ruta Galati-Barlad, care au fost invitati sa coboare in cea mai apropiata gara de locul alunecarii de teren.

Veronica Petre, Politia Transporturi Feroviate Galati: "Nu a fost niciun incident. Mecanicul de tren a observat alunecarea de teren si s-a intors in statia CFR Tulucesti".

Fenomenul s-a manifestat atat de violent, incat toate obiectele din zona par niste piese pe o tabla de sah. In unele locuri, pamantul este crapat, iar crevasele sunt adanci cat un stat de om. Cei mai nedumeriti de cele intamplate au fost calatorii carora li s-a spus ca trenurile nu mai pot inainta.

Nu este prima data cand se intampla asa ceva in zona respectiva. In urma cu 15 ani, a avut loc o alta alunecare de teren, insa pamantul nu s-a deplasat la fel de mult, iar linia de cale ferata a putut fi refacuta in doi ani.

Prefectura Galati evalueaza pagubele si cauta solutii pentru reluarea transportului feroviar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!