Alertă la o școală din Bacău. O fetiță a spus că un străin a vrut să o ademenească cu bani

Dată publicare: 14-10-2017 19:37
Dată actualizare: 22-10-2017 19:33


Este alertă la o şcoală din Bacău. Profesorii şi părinţii au chemat poliţia după ce o fetiţă de 10 ani a povestit că un necunoscut i-ar fi dat 50 de lei ca să meargă cu el la Bucureşti.

Copila nu l-a ascultat şi a fugit în clasă. Autorităţile anchetează întreaga poveste şi împreună cu profesorii fac şedinţe cu părinţii. Vor să îi înveţe cum să îşi ferească feţele şi băieţii de pericolele străzii şi cum să reacţioneze în situaţii extreme.

Faţă de 10 ani urma să intre la ore, după ce a fost lăsată în apropierea şcolii chiar de mama ei. Chiar şi aşa ar fi fost abordată de un bărbat necunoscut.

Anca Sereş, învăţătoare: "Fetiţa a povestit că o persoană adultă a luat-o de mână şi i-a cerut o informaţie despre autogara. Fetiţa nu a dat detalii. Persoana respectivă a încercat să îi dea 50 de lei şi i-a spus să meargă la Bucureşti. Fetiţa a refuzat s-a tras din mâna persoanei respective şi în acel moment a căzut pe trotuar. A reuşit să se ridice şi să ajungă la şcoală."

Doina Marinov, purtător de cuvânt Inspectoratul Şcolar: "Remarcabilă a fost reacţia copilului de clasa a treia care a refuzat să intre în dialog cu acest bărbat. A ştiut şi de acasă şi de la şcoală că trebuie să evite discuţiile cu oameni necunoscuţi. Pe noi incidentul ne-a pus pe gânduri."

Un alt părinte, care îşi aducea copilul la şcoală, a văzut scena şi a strigat după individul necunoscut, lucru care probabil l-a speriat.

Anchetatorii se bazează foarte mult pe camerele de supraveghere din zona cu ajutorul cărora spera să-l identifice mai uşor pe individ.

Creţu Cătălina, IJP Bacău: "Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările şi scopul în care a fost abordată minoră. În funcţie de rezultatul verificărilor se va proceda la încadrarea juridică a faptei."

Până în momentul în care se va soluţiona cazul, conducerea Inspectoratului şcolar a luat măsuri - diriginţii vor organiza printre altele întâlniri cu reprezentanţii poliţiei locale care să le vor vorbi copiilor şi părinţilor despre pericolele străzii.

Tags: scoala, bacau, rapire,


VIDEO PROTVPLUS.RO