Alertă în România. Carantină totală într-o localitate, din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19

Ultima actualizare: 25-07-2020 07:09
Coronavirus România, 22 iulie. S-a depășit prag...
Primele imagini din Cartojani, după instituirea c...
Localitatea Cartojani a fost carantinată...

Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, miercuri, că se instituie carantina zonală în localitatea Cartojani din județul Giurgiu, după ce s-au înregistrat 32 de persoane infectate cu noul coronvirus în aceaastă localitate.

De asemenea, în urma anchetei epidemologice efectuate la fața locului, s-au identificat 37 de persoane care au intrat în contact direct cu unul dintre cazurile menționate anterior, ”riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă”.

Autoritățile precizează că s-a ajuns la această situație din cauza nerespectării măsurilor legale în vigoare.

Din acest motiv, ”se instituie măsura de carantină, începând cu data de 22.07.2020, ora 17.00, pentru o perioadă de 14 zile pentru localitatea Cartojani din comuna Roat de Jos, județul Giurgiu” - se arată în decizia Departamentului pentru Situații de Urgență.

 

Măsuri speciale în localitatea Cartojani din Giurgiu

 

În zona de carantină din localitatea Cartojani, comuna Roata de Jos, se instituie măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zonă sau tranzitează zona menţionată, astfel: este permisă intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice, precum şi aprovizionării populaţiei pe baza documentelor justificative care să indice scopul şi destinaţia transportului.

 

De asemenea, este permisă intrarea, respectiv ieşirea persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, sanitar veterinar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilităţi publice, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă. comunicaţiilor şi transporturilor.

În judeţul Giurgiu au fost înregistrate, până la această dată, 330 de cazuri de COVID-19, cu două mai multe ca în urmă cu 24 de ore când erau 328 de cazuri.

De asemenea, 249 de persane au fost vindecate şi externate până miercuri, faţă de 240 de persoane vindecate şi externate înregistrate în urmă cu 24 de ore.

Focarul din Cartojani, Giurgiu, ar fi fost declanșat de persoane care au participat la o petrecere pe litoral

 

Prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, a declarat pentru Știrile Pro TV că, din primele informații, se pare că focarul din Cartojani ar fi fost declanșat de 2 persoane care au participat la o petrecere pe litoral.

”La o petrecere privată pe litoral. Primele 2 persoane se pare că de acolo s-au infectat. Nu știu când au fost, primele persoane au fost confirmate în data de 13, și din 13 până în 20 au ajuns la 32 de cazuri. Iar acele 32 de cazuri mai au încă vreo 50 de contacți, din datele pe care le avem până în acest moment. Vă dați seama că e în evoluție, ancheta epidemiologică e în desfășurare.” - a spus prefectul pentru Știrile Pro TV.

Oficialul guvernamental mai subliniază faptul că nu toți cei care au fost depistați pozitiv cu Covid-19 în localitatea Cartojani au fost internați în spitale, deoarece unii ... au refuzat.

Majoritatea sunt deja internate. Sunt câțiva care au refuzat internarea, dar vor primi astăzi de la DSP decizii și să sperăm că vor înțelege și se vor interna și aceia.”  - a declarat prefectul din Giurgiu.

Pe de altă parte, Aneta Matei a mai spus că situația nu este îngrijorătoare la nivelul județului Giurgiu: ”Nu e îngrijorător la nivelul județului, numai că sunt concentrate foarte multe în această localitate, și am preferat să luăm această măsură, să nu se transmită comunitar.

Un nou record de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 în România

 

Alte 1.030 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate miercuri, 22 iulie, de la ultima raportare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 40.163.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 372 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cele mai multe cazuri de persoane reconfirmate pozitiv s-au înregistrat în judeţele: Bucureşti - 61, Argeş - 44, Prahova - 30 şi Ilfov - 26.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceştia, la ATI sunt internaţi 293 de pacienţi. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO