Alerta in centrul istoric al Brasovului. Un incendiu a izbucnit la o cladire aflata la cativa pasi de Biserica Neagra

19-05-2016 08:11

Un incendiu izbucnit la o cladire aflata la cativa pasi de Biserica Neagra a umplut de fum centrul istoric al Brasovului.

Pompierii veniti de urgenta la fata locului i-au evacuat pe oamenii care locuiesc in apropiere si au intervenit pentru a potoli flacarile.

In zona, casele sunt foarte apropiate, asa ca exista pericolul ca focul sa se extinda, iar interventia militarilor a fost una dificila.Din fericire, nimeni nu a fost ranit, dar pagubele materiale sunt insemnate.

In cladirea din centrul Brasovului locuiesc doar doi batrani, un barbat si o femeie, iar celelalte apartamente sunt goale. Cand a vazut fumul gros care ii cuprinsese garsoniera, proprietarul a dat alarma. Valvataia s-a extins si la acoperis, iar omul a incercat sa o potoleasca pana la venirea pompierilor.

Odata ajunsi la fata locului, militarii i-au evacuat pe cei care locuiesc in casele alaturate.Bucati din acoperis, cuprinse de flacari, s-au desprins si au ajuns in curtile din apropiere. In tot acest timp, sub privirile inspaimantate ale martorilor, salvatorii s-au chinuit sa potoleasca focul.

Cladirile din centrul istoric al orasului, multe declarate monumente istorice, sunt lipite intre ele, iar pericolul de extindere a incendiului a fost mare.

Apa folosita de pompieri a distrus locuinta de la care a pornit focul, dar si o mare parte din restul apartamentelor din imobil. Din primele cercetari, flacarile ar fi izbucnit de la aragazul lasat nesupravegheat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO