Liceul Ion Barbu din Bucuresti, evacuat in urma unei alerte cu bomba. Genistii nu au gasit nimic la control


Ultimul update: Vineri 17 Martie 2017 07:20
Data publicarii: Marti 14 Martie 2017 16:41
Categorie: Stiri actuale

Alerta cu bomba la un liceu din Bucuresti marti dupa-amiaza. Liceul Ion Barbu a fost evacuat in urma unui apel la 112.

UPDATE 17:30 Controlul pirotehnic de la Liceul "Ion Barbu" s-a incheiat, apelul care anunta o bomba in incinta unitatii de invatamant nefiind confirmat, transmite Politia Capitalei.

 

Un echipaj de interventie a sosit de urgenta la fata locului, iar elevii, care erau inca la ore, au fost evacuati din clase.

Un utilizator www.stirileprotv.ro ne-a transmis prin intermediul numarului de WhatsApp 0744 878 878 informatii si fotografii de la acest incident.

"La Ion Barbu, in Bucuresti, anunt de bomba in liceu. Politia la porti si pe strazile laturalnice. Elevii evacuati." - ne-a anuntat utilizatorul.

Tot el a mai precizat ca un elev ar fi facut "un atac de panica".

Imediat, pirotehnistii au pus in aplicare planul de interventie, insa pana in jurul orei 17.00 nimeni nu a dat vreun indiciu ca s-ar fi gasit vreun dispozitiv exploziv.

In momentul alertarii, in cladire se aflau sute de copii si cadre didactice. Elevii din tura de dupa amiaza au fost dusi, initial, pe terenul de sport din curte, insa din cauza vremii reci, au fost dusi intr-o alta cladire.

Este foatte posibil ca cineva sa fi facut o gluma proasta, mai ales ca legea este destul de permisiva in astfel de cazuri, iar minorii sub 14 ani nu raspund in fata legii, ci parintii lor. Insa chiar si asa, amenzile in astfel de cazuri pemntru alarmarea falsa a autoritatilor este cuprinsa intre 500 si 1000 de lei.

Au fost cativa parinti care au fost anuntati telefonic de aceasta situatie. Ei au incercat sa-i calmeze pe cei mici, care le-au spus la telefon ca in prima instanta nu si-au dat seama ce se intampla, insa dupa aceea s-au simtit oarecum amenintati si s-au speriat.

VIDEO PROTVPLUS.RO