Ajutor înainte de Crăciun pentru fetițele pădurarului ucis în Maramureș. Reacția soției lui

Ultima actualizare: 09-12-2019 09:38

Povestea pădurarului din Maramureș care a avut parte de un sfârșit brutal în urmă cu două luni, una dintre ipoteze fiind că hoții de lemne l-au ucis, a mobilizat oameni cu suflet mare.

Mai mulți bucătari din Baia Mare au organizat o strângere de fonduri. Ei au gătit sute de porții de mâncare, pe care le-au vândut.

Clienții au scos din buzunar cât au putut, iar banii adunați au ajuns la cele trei fetițe ale bărbatului, rămase acum doar în grija mamei.

În ceaunele încinse pe o stradă din Baia Mare au fost pregătite peste şapte sute de porţii de gulaș. Bucătarii s-au apucat de treabă impresionaţi de drama familiei pădurarului din Maramureş. Bărbatul a avut parte de o moarte brutală în luna octombrie şi a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi trei fetiţe care vor creşte fără tată.

Cosmin Mișcolț, bucătar: "Ne-am întâlnit pentru familia pădurarului Liviu Pop care a fost ucis în Târgu Lăpuş şi speram să facem o diferenţă, să se cunoască cazul lui, ca să nu existe probleme care au fost în alte cazuri care s-au muşamalizat. Ceai, gulaş, vin fiert pentru toată lumea."

Cei care nu au rezistat ispitei culinare şi au vrut să facă şi o faptă bună au putut dona, apoi s-au bucurat de preparatul gustos ori de un pahar cu ceai aromat.

Vasile Hotca, chef: "Banii îi vom dona familiei pentru că şi aşa sunt atâtea probleme, am înţeles că le-a dat o pensie foarte mică copilaşilor şi e greu să creşti în ziua de azi singură 3 copilaşi. Nu doar în preajma Crăciunului trebuie să fim mai buni, putem să fim mai buni în fiecare zi."

Iar oamenii cu suflet mare nu au întârziat să apară.

Femeie: "Avem şi noi copii şi nu ştim ce se poate întâmpla. Ajutăm şi noi din puţinul nostru această familie. E foarte bună ideea şi ar trebui să vină cât mai multă lume să ajute."

Femeie: "Fiecare dacă am veni cu câte puţin ar fi un ajutor extraordinar. M-a impresionat cazul lor."

Cu ochii în lacrimi, soţia pădurarului le mulţumeşte celor care, din puţinul lor, au ajutat în prag de sărbători. În doar câteva ore s-au adunat peste 9000 de lei.

Soţia pădurarului: "Iniţiativa e binevenită şi mulţumim celor care s-au ocupat. E un pic mai greu, dar ne descurcăm."

Cei doi presupuși hoți surprinşi de bărbat înainte de a-şi pierde viața au încă statut de martor. Nu există nicio probă directă că vreunul dintre ei ar fi criminalul şi o pistă importantă în investigaţie rămâne moartea accidentală.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO