Ajutor înainte de Crăciun pentru fetițele pădurarului ucis în Maramureș. Reacția soției lui


Ultimul update: Luni 09 Decembrie 2019 09:38
Data publicarii: Luni 09 Decembrie 2019 07:43
Categorie: Stiri actuale

Povestea pădurarului din Maramureș care a avut parte de un sfârșit brutal în urmă cu două luni, una dintre ipoteze fiind că hoții de lemne l-au ucis, a mobilizat oameni cu suflet mare.

Mai mulți bucătari din Baia Mare au organizat o strângere de fonduri. Ei au gătit sute de porții de mâncare, pe care le-au vândut.

Clienții au scos din buzunar cât au putut, iar banii adunați au ajuns la cele trei fetițe ale bărbatului, rămase acum doar în grija mamei.

În ceaunele încinse pe o stradă din Baia Mare au fost pregătite peste şapte sute de porţii de gulaș. Bucătarii s-au apucat de treabă impresionaţi de drama familiei pădurarului din Maramureş. Bărbatul a avut parte de o moarte brutală în luna octombrie şi a lăsat în urmă o soţie îndurerată şi trei fetiţe care vor creşte fără tată.

Cosmin Mișcolț, bucătar: "Ne-am întâlnit pentru familia pădurarului Liviu Pop care a fost ucis în Târgu Lăpuş şi speram să facem o diferenţă, să se cunoască cazul lui, ca să nu existe probleme care au fost în alte cazuri care s-au muşamalizat. Ceai, gulaş, vin fiert pentru toată lumea."

Cei care nu au rezistat ispitei culinare şi au vrut să facă şi o faptă bună au putut dona, apoi s-au bucurat de preparatul gustos ori de un pahar cu ceai aromat.

Vasile Hotca, chef: "Banii îi vom dona familiei pentru că şi aşa sunt atâtea probleme, am înţeles că le-a dat o pensie foarte mică copilaşilor şi e greu să creşti în ziua de azi singură 3 copilaşi. Nu doar în preajma Crăciunului trebuie să fim mai buni, putem să fim mai buni în fiecare zi."

Iar oamenii cu suflet mare nu au întârziat să apară.

Femeie: "Avem şi noi copii şi nu ştim ce se poate întâmpla. Ajutăm şi noi din puţinul nostru această familie. E foarte bună ideea şi ar trebui să vină cât mai multă lume să ajute."

Femeie: "Fiecare dacă am veni cu câte puţin ar fi un ajutor extraordinar. M-a impresionat cazul lor."

Cu ochii în lacrimi, soţia pădurarului le mulţumeşte celor care, din puţinul lor, au ajutat în prag de sărbători. În doar câteva ore s-au adunat peste 9000 de lei.

Soţia pădurarului: "Iniţiativa e binevenită şi mulţumim celor care s-au ocupat. E un pic mai greu, dar ne descurcăm."

Cei doi presupuși hoți surprinşi de bărbat înainte de a-şi pierde viața au încă statut de martor. Nu există nicio probă directă că vreunul dintre ei ar fi criminalul şi o pistă importantă în investigaţie rămâne moartea accidentală.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33