Aglomeraţie pe aeroporturi, înainte de Revelion. Pasageri cu cozonac în bagaje

Ultima actualizare: 30-12-2019 19:33

Luni, 30 decembrie, a fost una dintre cele mai aglomerate zile pe aeroporturile din România.

Pe de o parte, împărțiți între familia rămasă aici și ţară de adopţie, românii care lucrează în străinătate au fost nevoiţi să plece. I-au prins din urmă cei care îşi vor petrece anul nou la soare sau la ski departe de larma de acasă.

Vizita acasă de Sărbători s-a încheiat pentru mulţi cu lacrimi în ochi. De cealaltă parte, au fost tot lacrimi provocate însă de bucuria revederii.

O vorbă spune că unui călător îi stă bine cu drumul.. fie că se întoarce acasă, pleacă în vacanța de Revelion, ori înapoi la muncă în străinătate. Iar asta se vede și în numărul decolărilor din penultima zi a acestui an: nu mai puțin de 157.

În aeroport e ceva mai aglomerat ca într o zi obișnuita și un flux mare de oameni este așteptat și în zilele de 2 și 3 Ianuarie. Așa că este recomandat să veniți cu cel puțin două ore înainte să aveți suficient timp la dispoziție pentru check-in sau predarea bagajelor de cală.

Aeroportul din Iaşi este ceva mai aglomerat în această perioadă. Foarte mulţi oameni se întorc în străinătate la muncă, după ce au petrecut aici Crăciunul.

Şi în Cluj a fost forfota mare. Mulţi şi-au luat în bagaje amintiri...tradiţionale. "Mergem la Treviso. Am fost de Crăciun acasă. Am pus mă rog, a pus mama, ruladă, preparate tradiţionale, cozonac. Nu se putea să plecăm fără cozonac."

„Am făcut Crăciunul în Borşa, Maramureş. Acum ne întoarcem în Italia. Ne trimite mama un pachet separat. Cu băuturi, cozonac”, spune o altă tânără.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO