Aglomeratie la a doua editie Rural Fest, in Capitala. Bucurestenii, primiti cu vitel la protap, carnati, must si sarmale
Vitel de lapte la protap, friptura de mistret, bulz, carnati, must, sarmale, sau paine cu prune, nuca si miere.
Iata doar cateva dintre bunatatile cu care gospodari din toata tara i-au atras duminica pe bucuresteni, in numar mare, la cea de-a doua editie Rural Fest. Si ca sa-si faca o idee si copiii orasenilor despre ce inseamna viata la tara, au fost aduse si cateva animale de ferma.
Oi, capre, baloti de paie. La prima vedere ati putea crede cu usurinta ca ne aflam undeva la tara, in curtea casei bunicilor, de pilda. Ei bine, nu. Este vorba de centrul Capitalei, pe soseaua Kiseleff, unde s-au adunat in acest weekend zeci de producatori din intreaga tara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cea mai mare forfota a fost langa tarcurile cu animale, unde copiii s-au inghesuit sa calareasca poneii, ori sa mangaie si sa hraneasca celelalte animale.
In tot acest timp, parintii care au poftit la bucate traditionale au fost nevoiti sa stea la cozi uriase. Dar a meritat asteptarea, spun ei, mai ales ca au avut de unde alege.
Iulia Corobotiza, gospodina din Maramures: "Avem sarmale cu pasat, fasole, carnati."
Gospodarii din Bucovina au venit cu preparate din peste si vitel.
Florin Irimescu, din Bucovina: "Avem pastrav afumat cu fan natural din fag, conuri de brad si boabe de enupar."
Ioan Baciu, din Bucovina: "Am adus un vitel charolez. Avem mici, facem must. E ca un Oktoberfest. Doar ca ii batem pe nemti. Nu exista atata lume ca la noi."
Iar priceputii bucatari dobrogeni i-au invitat pe toti sa guste din sortimente gustoase de pita.
Matei Florin, pasionat de paine: "Traista bunicii contine prune, nuca si e unsa cu miere. Acesta este capul de bour, o painica facuta dupa cadranul solar descoperit la cumpana in secolul II i.h. e o painica cu prune, busuioc."
Printre negustorii nostri i-am gasit si pe cativa olandezi, care fac mini clatite cu faina de hrisca.
Inainte de a se retrage spre casele lor, miile de vizitatori s-au oprit pret de cateva minute si pe la standurile cu suveniruri.