Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei de control al SRI: "PSD nu are nimic cu nicio multinationala sau firma din Romania"

adrian tutuianu

Presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din comisie, ca PSD „nu are nimic cu nicio multinationala si cu nicio firma din Romania”.

„As vrea sa va spun cateva lucruri care cred eu ca sunt utile. PSD nu are nimic cu nicio multinationala si cu nicio firma din Romania.

Firmele sunt importante sa creeze locuri de munca, sa plateasca taxe si impozite, sa respecte cadrul normativ existent. Au fost informatii si am cerut ca ele sa fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii si ca sa fim foarte echilibrati si cu capital extern dar si cu capital romanesc care s-au implicat in aceste proteste”, a precizat Adrian Tutuianu, conform News.ro

El a tinut sa precizeze ca isi mentine afirmatia potrivit careia prezenta unui director de multinationala la proteste este „nepotrivita”.

„Prezenta unui director al unei firme multinationale, care se afla in litigiu cu statul roman pe anumite subiecte sau cu cetateni, la manifestatii eu consider cel putin nepotrivita si imi mentin aceasta afirmatie”, a subliniat senatorul PSD.

Citește și
Adrian Tutuianu
Senatorul PSD Adrian Tutuianu va cere SRI sa verifice daca protestele au fost sprijinite de firme private: "E nelegal"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Adrian Tutuianu a sustinut ca exista o directiva europeana care trebuie implementata si in Romania.

„Si am mai spus ceva. Exista o directiva europeana care trebuie implementata in Romania. Am avut astazi o discutie legata de eventualele reactii ale unor firme fata de implementarea acestei directive si de intentiile de modificari legislative ale Guvernului sau legate de salariul minim pe economie. Am primit asigurari ca toate lucrurile care tin de securitatea nationala ne vor fi aduse la cunostinta de SRI”, a afirmat social-democratul.

Chestionat in ce calitate a spus ca PSD nu are nimic cu nicio multinationala, in calitate de presedinte al Comisiei de control al SRI sau de membru al partidului, Tutuianu a evitat sa dea un raspuns clar: „Cand am spus ca PSD nu are nimic cu multinationalele, am spus foarte clar”.

De asemenea, intrebat de unde vine aceasta concluzie, senatorul a spus: „Daca am spus ca PSD nu are legatura, nu are nimic cu multinationalele, este o afirmatie facuta in numele PSD. Numarul doi, am spus foarte clar ca ceea ce cerem noi multinationalelor este sa respecte legea, sa-si plateasca taxele si impozitele, sa-si desfasoare activitatea in limtele legii, sa creeze locuri de munca”.

Intrebat in continuare la cine s-a referit cand a spus „noi”, Adrian Tutuianu a precizat: „Si noi, membrii Comisiei, si noi, cei din PSD”.

Seful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a declarat luni ca va cere Serviciului Roman de Informatii (SRI) raspunsuri cu privire la suspiciunile sale ca multinationalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din Romania, explicand ca acest lucru ar incalca legea securitatii nationale.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ministrul de Interne si seful SRI, audiati in Parlament. Tutuianu a calculat ca
Ministrul de Interne si seful SRI, audiati in Parlament. Tutuianu a calculat ca "85% dintre protestatari n-au citit OUG 13"

Presedintele comisiei parlamentare de control al SRI, Adrian Tutuianu, a sustinut o declaratie de presa la finalul audierilor la care au fost invitati directorul SRI, Eduard Hellvig, si ministrul de Interne, Carmen Dan.

Senatorul PSD Adrian Tutuianu va cere SRI sa verifice daca protestele au fost sprijinite de firme private:
Senatorul PSD Adrian Tutuianu va cere SRI sa verifice daca protestele au fost sprijinite de firme private: "E nelegal"

Seful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a declarat ca va cere Serviciului Roman de Informatii raspunsuri cu privire la suspiciunile sale ca multinationalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din Romania.

Seful comisiei SRI, dupa ce fiica sa a spus ca ii este
Seful comisiei SRI, dupa ce fiica sa a spus ca ii este "scarba" de protestatari: "Fiica mea are dreptul sa spuna ce vrea"

Seful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a declarat luni ca fiica sa este majora si are dreptul sa spuna ce vrea, dupa ce aceasta a scris pe Facebook ca protestatarii ies ”ca oile” in Piata Victoriei.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.