Adrian Tutuianu, presedintele Comisiei de control al SRI: "PSD nu are nimic cu nicio multinationala sau firma din Romania"

Ultima actualizare: 12-02-2017 07:16
adrian tutuianu

Presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din comisie, ca PSD „nu are nimic cu nicio multinationala si cu nicio firma din Romania”.

„As vrea sa va spun cateva lucruri care cred eu ca sunt utile. PSD nu are nimic cu nicio multinationala si cu nicio firma din Romania.

Firmele sunt importante sa creeze locuri de munca, sa plateasca taxe si impozite, sa respecte cadrul normativ existent. Au fost informatii si am cerut ca ele sa fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii si ca sa fim foarte echilibrati si cu capital extern dar si cu capital romanesc care s-au implicat in aceste proteste”, a precizat Adrian Tutuianu, conform News.ro

El a tinut sa precizeze ca isi mentine afirmatia potrivit careia prezenta unui director de multinationala la proteste este „nepotrivita”.

„Prezenta unui director al unei firme multinationale, care se afla in litigiu cu statul roman pe anumite subiecte sau cu cetateni, la manifestatii eu consider cel putin nepotrivita si imi mentin aceasta afirmatie”, a subliniat senatorul PSD.

Adrian Tutuianu a sustinut ca exista o directiva europeana care trebuie implementata si in Romania.

„Si am mai spus ceva. Exista o directiva europeana care trebuie implementata in Romania. Am avut astazi o discutie legata de eventualele reactii ale unor firme fata de implementarea acestei directive si de intentiile de modificari legislative ale Guvernului sau legate de salariul minim pe economie. Am primit asigurari ca toate lucrurile care tin de securitatea nationala ne vor fi aduse la cunostinta de SRI”, a afirmat social-democratul.

Chestionat in ce calitate a spus ca PSD nu are nimic cu nicio multinationala, in calitate de presedinte al Comisiei de control al SRI sau de membru al partidului, Tutuianu a evitat sa dea un raspuns clar: „Cand am spus ca PSD nu are nimic cu multinationalele, am spus foarte clar”.

De asemenea, intrebat de unde vine aceasta concluzie, senatorul a spus: „Daca am spus ca PSD nu are legatura, nu are nimic cu multinationalele, este o afirmatie facuta in numele PSD. Numarul doi, am spus foarte clar ca ceea ce cerem noi multinationalelor este sa respecte legea, sa-si plateasca taxele si impozitele, sa-si desfasoare activitatea in limtele legii, sa creeze locuri de munca”.

Intrebat in continuare la cine s-a referit cand a spus „noi”, Adrian Tutuianu a precizat: „Si noi, membrii Comisiei, si noi, cei din PSD”.

Seful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Tutuianu, a declarat luni ca va cere Serviciului Roman de Informatii (SRI) raspunsuri cu privire la suspiciunile sale ca multinationalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din Romania, explicand ca acest lucru ar incalca legea securitatii nationale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO