Adeverinţe pentru permise port-armă şi de conducere, emise fără niciun test la o clinică

Ultima actualizare: 15-05-2019 13:40

Un medic din Bucureşti a fost reţinut miercuri dimineaţă, de poliţişti, acuzat că ar fi emis sute de adeverinţe medicale false, care au fost apoi folosite pentru a obţine permise de conducere şi permise de port-armă.

Medicul Adrian Elisei a fost audiat ore bune. El va fi dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, fiind suspectat că a coordonat o afacere ilegală de emitere de adeverinţe medicale false, la o clinică privată din centrul Capitalei.

Afacerea este extrem de periculoasă, deoarece în mod normal, pentru a primi un permis port-armă, o persoană are nevoie să treacă 6 teste. Permisele obţinute ilegal vor fi anulate, iar titutlarii lor vor fi chemaţi şi ei la audieri.

 

Un medic a descoperit că semna adeverinţe deşi nu mai lucra la clinică

 

Dosarul a fost deschis după ce un alt medic a observat că semnătura şi parafa lui apar pe adeverinţe emise de clinică, deşi el nu mai lucra acolo. Ulterior, s-au găsit alte 5 parafe ale unor medic care nu mai luctau la clinica respectivă.

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice sector 3 au efectuat, marţi, o percheziţie la sediul clinicii medicale private, de unde au fost ridicate peste 1.000 de documente privind eliberarea de fişe medicale pentru obţinere/preschimbare permis auto, pentru siguranţa transportului şi pentru permis port-armă, întrucât există suspiciunea că au fost parafate fără consult sau că parafele aplicate aparţin unor medici care nu mai au contract cu această clinică.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO