Acuzatii grave ale prostituatelor: "Politistii ne bat, ne violeaza, ne iau banii si prezervativele"


Ultimul update: Joi 20 Decembrie 2012 07:12
Data publicarii: Luni 17 Decembrie 2012 19:20
Categorie: Stiri actuale

Acuzatii grave pe care prostituatele din strada le aduc fortelor de ordine. Mai mult decat atat, femeile se plang ca nu le asculta nimeni si, de multe ori, nu sunt bagate in seama nici la spitale.

Au facut aceste marturisiri unor voluntari, iar ONG-urile se tem ca va creste riscul de infectare cu HIV, la care indirect vor fi expusi tot mai multi oameni.

Ca e iarna, ca e vara, prostituatele sunt pe strazi la orice ora. Blamate de societate si incriminate de lege, sunt prinse intr-un cerc vicios. Si evita sa vorbeasca despre abuzurile la care sunt supuse de cei care ar trebui sa le apere: politistii sau jandarmii.

Una dintre acestea, de exemplu, a fost luata de un politist la un moment dat, obligata sa intretina rapoarte sexuale cu acesta in masina, dusa intr-o padure batuta si abandonata acolo.

Alte femei au povestit ca au fost duse la sectie si puse sa spele toaletele, iar oamenii legii le-au luat banii si prezervativele. Sta marturie si cosmarul prin care a trecut o politista sub acoperire, care a fost snopita in bataie de agentii de la Sectia 3, dezbracata si incatusata, pentru ca nu a vrut sa le dea spaga.

Indivizii au fost arestati. Pentru a preveni astfel de situatii, organizatiile care le apara trag un semnal de alarma, mai ales dupa ce mai multe prostituate din Grecia au fost descoperite cu HIV.

Problema este ca fetele nu depun plangere, pentru ca stiu ca nu sunt crezute.

Reprezentantii ONG-urilor cred ca situatia ar putea fi tinuta sub control, daca prostitutia ar fi dezincriminata.

VIDEO PROTVPLUS.RO