Acuzații grave aduse unor profesori din Vaslui. Mamă: „Pe fete le face vaci, pe băieți boi”


Ultimul update: Miercuri 31 Ianuarie 2018 13:38
Data publicarii: Sambata 27 Ianuarie 2018 09:47
Categorie: Stiri actuale
Școala Gimnazială Blăgești

Acuzații grave la o școală din Vaslui. Cadrele didactice sunt suspectate că ar fi adresat injurii la adresa unor elevi.

Părintele unui elev reclamă cadrele didactice care predau la Școala Gimnazială „Blăgești” că ar avea un limbaj neadecvat în timpul orelor, scrie Vremea Nouă.

Miza Androne, mama a două eleve de clasa a VI-a îl acuză pe directorul școlii să jignește elevii și că a angajat cadre didacticec necalificate. Acesta susține că profesorul de georgrafie predă inclusiv informatică, iar deseori nu și-ar ține cursurile.

“Este un haos total la școala din Blăgești. Să vina cineva de la Inspectorat să evalueze elevii de la clasa a VI-a la toate disciplinele. Nimic nu știu. Eu îmi trimit copiii la școala să învețe, să mă depășească”, a spus Miza Andone.

De cealaltă parte, directorul Aurelian Chioșa susține că nimic nu este adevărat și că supărarea părintelui este legată de fapul că nu i s-a permis să ocupe un post la școală.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui au declarat că la Blăgești nu au fost niciodată probleme, mai mult, s-au declarat mulțumiți de activitatea de până acum a cadrelor didactice.

Miza Andone este mama adoptivă a două fete, despre care spune că nu vor avea un viitor bun dacă vor contina să studieze la școala din zonă. Potrivit acesteia, la orele de informatică elevii și-ar face temele la alte discipline, în timp ce directorul școlii care predă matematică le vorbește urât copiilor.

“A angajat în urmă cu o săptămână o fată, pentru postul de profesor de biologie. Nu e în stare să citeascã din catalog numele corect al copiilor din clasă. Avem în comună o doamnă medic veterinar, puteau să o angajeze pe ea. Poate sunt copii care vor să dea la Liceul Sanitar și vor să învețe biologie. La noi la școalăe un haos total”, a declarat femeia.

În plus, Miza Andone susține că profesorii vorbesc necuvincios cu elevii. „Am avut sedință și noi, părinții, i-am fãcut invitație domnului director prin domnul profesor diriginte, dar nu s-a prezentat. Domnul director folosește la adresa copiilor cuvinte foarte vulgare și indecente. Pe fete le face ‘vaci’, pe băieți îi face ‘boi’. De asemenea, le spune elevilor că sunt handicapați.”, adaugă femeia.

Sursa: vremeanoua.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO