Actorul Marius Manole, mesaj pentru Guvern: ”Trăim vremuri îngrozitoare? Eu știu că nu”


Ultimul update: Joi 27 Iunie 2019 21:28
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2019 17:57
Categorie: Cultura

Actorii Teatrului Național București trag un semnal de alarmă, după ce contractele a 54 de tehnicieni nu au mai fost prelungite. Decizia a fost luată în urma reducerii bugetului alocat de Primăria Capitalei.

Actorul Marius Manole a avut un mesaj dur pentru Guvern. Asta după ce ministrul Culturii a spus că actorii se descurcau și înainte să fie angajați cei 54 de oameni.

Marius Manole spune că persoanele disponibilizate sunt persoane care munceau foarte mult pentru un spectacol și aveau un rol foarte important.

”Sunt colegii noștri din corpul tehnic, cu care lucrăm la spectacole importante și alături de care ne-am făcut meseria în ultimii ani, oameni extrem de capabili și extrem de importanți pentru teatru. Ultimul mare proiect pe care l-am făcut împreună, la Sala Mare, ”Pădurea spânzuraților”, unde ei au muncit enorm de mult și au făcut ca acest spectacol și cine a văzut acel spectacol știe că arată impecabil și eu un spectacol foarte dificil tehnic. E unul din spectacole la care, probabil, va trebui să renunțăm dacă acești oameni nu vor mai fi angajații Teatrului Național”, a spus Marius Manole.

Acesta mai precizează că TNB are în present șase săli și că este nevoie de mulți oameni care să asigure partea tehnică, pentru a se putea ține spectacole în toate.

”Noi nu trebuie să uităm că avem șase săli. Teatrul Național, după reconstrucție are șase săli. Fiecare sală ar trebui să aibă tehnicul ei. Bun, hai să nu spunem fiecare sală, dar ar trebui să fie destul de mulți ca să facă față, ca să joci la toate sălile. Că asa e normal, dacă ai sălile să joci la ele. Dacă, din păcate, rămânem așa cum am rămas acum, descoperiți, vom fi nevoiți să jucăm un spectacol pe seară, probabil la o singură sală. Probabil celelalte săli vor fi nefolosite și atunci e o pierdere foarte mare și pentru noi, și pentru piblic”, a mai precizat actorul.

Marius Manole a explicat faptul că de la 1 iulie, TNB va trebui să îți restrângă activitatea din cauza acestor disponibilizări masive.

”Practic, de la 1 iulie, pe lângă faptul că acești oameni vor rămâne pe străzi, adică nu vor avea un loc de muncă, Teatrul Național va trebui să își restrângă activitatea, nu din lipsă de actori, idei, ci din lipsă de oameni la tehnici. Și așa, ne chinuim să facem față. Noi cerem deblocare acestor locuri, ca Teatrul Național să își poată permite să îi angajeze pe acești oameni în grila de salarizare”, spune Marius Manole.

Ministrul Culturii a precizat că actorii se descurcau și înainte ca acești 54 de oameni să fie angajați la TNB, iar actorul Marius Manole i-a dat un răspuns tranșant.

Daniel Breaz, ministrul Culturii: „Aşa cum şi alţi manageri de instituţii se descurcă cu bugetele pe care le-am dat, aşa cum alţi manageri în momentul în care au o premieră îşi gestionează foarte bine costurile cu premiera respectivă, cred că s-ar putea descurca şi aici.”

”Domnule ministru, va răspund eu, Teatrul Național s-a redefinit și s-au construit mai multe săli, înainte aveam 3 săli, acum avem 6 săli. Dvs. printr-o guvernare bună ar trebui să ne ajutați nu să ne descurcăm, ci să ne fie bine, ne descurcăm pe timpul razboiului și când vremurile sunt îngrozitoare. Trăim vremuri îngrozitoare? Eu știu că nu.

Guvernarea dumneavoastră se laudă cu un maximum de realizări în tot ce înseamnă economie, o economie care prosperă. Sunt aglomerate drumurile pentru că nu mai fac față transportatorii cu dusul mărfurilor, comerțul a înflorit... atunci de ce trebuie să ne descurcăm? Dacă totul e bine, nu v-ați împrumutat? Nu mai bine tăiați dumneavoastră din pensiile alea speciale și dați la oamenii ăștia care muncesc cât n-au muncit primarii din orașele astea toată viața lor? Dacă înainte ne descurcam, să vă fie rușine! Ne descurcam înainte? Și dacă tot sunteți curioși, să intrați în teatre și să vorbiți cu oamenii”, a explicat Marius Manole. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Mesaj cinic al ministrului Culturii, după tăieri de buget: ”Cred că s-ar putea descurca”
Mesaj cinic al ministrului Culturii, după tăieri de buget: ”Cred că s-ar putea descurca”
VIDEO PROTVPLUS.RO
descoperire in poitiers
Descoperire extraordinară într-un oraş din Franţa. Datează din perioada naşterii lui Hristos
Familia unui fost împărat cere înapoi averea acestuia, împărţită între Germania şi Rusia
A început cel mai așteptat festival cultural din județul Brașov - C'art Fest
Ce se întâmplă în spatele cortinei, la Bolșoi. Mărturisirile unei balerine: "Țipăm''"
Rezultatul protestului de la TNB, după reducerea bugetelor instituțiilor de cultură
Mesaj cinic al ministrului Culturii, după tăieri de buget: ”Cred că s-ar putea descurca”
Actorul Marius Manole, mesaj pentru Guvern după disponibilizările de la TNB: ”Trăim vremuri îngrozitoare?”
Actorul Marius Manole, mesaj pentru Guvern: ”Trăim vremuri îngrozitoare? Eu știu că nu”
Record de public, la Festivalul de Teatru de la Sibiu. 570 de reprezentaţii
Un pistol ruginit, cumpărat la licitaţie cu peste 160.000 euro. Cine s-a sinucis cu el
Festivalul de teatru de la Timișoara a debutat cu un spectacol de acrobații: "E genial"
Micro-Folie, proiectul care ne aduce mai aproape de peste 500 de capodopere din Franţa
Motivul pentru care românii nu citesc. Editurile dau vina pe şcoală