Actorul Alexandru Arsinel, asteptat pentru analize la ICUTR Cluj dupa ce s-a simtit rau

×
Codul embed a fost copiat

Actorul Alexandru Arsinel este asteptat la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca pentru analize medicale.

Acesta a acuzat deteriorarea starii de sanatate in urma stresului cauzat de mediatizarea negativa a cazului sau de transplant.

Directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, Dan Luscalov, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca, in functie de rezultatul unor analize, actorul Alexandru Arsinel ar putea fi reinternat in cadrul ICUTR.

"Domnul Arsinel este asteptat, luni, pentru analize si investigatii medicale la ICUTR, dupa ce analizele efectuate de colegii de la «Carol Davilla» din Bucuresti au relevat o deteriorare a starii sale de sanatate, situatie pe care actorul a pus-o pe seama stresului cauzat de mediatizarea negativa a cazului sau de transplant. In functie de rezultatul analizelor, domnul Arsinel ar putea fi reinternat. Exista si posibilitatea ca, in urma rezultatelor analizelor, sa i se schimbe medicatia si sa se intoarca la Bucuresti", a spus Luscalov.

Potrivit acestuia, stresul poate fi un factor care sa duca la deteriorarea starii de sanatate a unui bolnav care a suferit recent un transplant.

Citește și
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

La randul sau, Alexandru Arsinel a declarat corespondentului MEDIAFAX ca va ajunge in cursul zilei de luni la ICUTR din Cluj-Napoca.

"Ultimele analize de la «Carol Davilla» nu au iesit chiar bine, dar nu ceva alarmant. Ma duc, luni, la Cluj pentru un control, in cursul zilei voi ajunge. Am trecut printr-o perioada de stres si cei de la ICUTR Cluj vor sa ma vada. Sunt investigatii medicale si analize, sa vedem cum imi dozeaza medicamentele", a spus Arsinel.

Actorul Alexandru Arsinel, director al Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, a suferit, la sfarsitul lunii august, un transplant de rinichi la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca. El a fost externat in 12 septembrie.

Seful ICUTR, Mihai Lucan, declara ca Alexandru Arsinel este a treia persoana din Romania in varsta de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizand ca donatorul este un tanar de 23 de ani care s-a spanzurat dupa ce a pierdut la jocuri de noroc.

Presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, declara, in urma cu o saptamana, ca va depune, in numele asociatiei pe care o conduce, in 27 septembrie, cand se implineste un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, o plangere penala si va chema in judecata ICUTR Cluj "pentru ca justitia sa lamureasca daca in cazul Arsinel s-au respectat regulile si criteriile privind efectuarea unui transplant".

El mentiona ca exista "suspiciuni firesti", legate de gasirea suspecta a unui rinichi dupa trei zile pentru o persoana, Alexandru Arsinel, "care nu a facut nicio zi de dializa".

Plangerea penala pe care Emanuel Ungureanu vrea sa o depuna in cazul transplanului lui Alexandru Arsinel, impotriva Institutului Clinic de Urologie si Transplant Cluj, ar putea duce la refuzul unor potentiali donatori, sustinea Consiliul director al Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR).

Ulterior, directorul executiv al Agentiei Nationale de Transplant, Dan Luscalov, afirma ca toti pacientii care se adreseaza ICUTR Cluj pentru transplant de rinichi sunt tratati "ca pacienti, nu in functie de numele si renumele lor", singurul factor care decide rapiditatea transplantului fiind compatibilitatea.

Luscalov declara, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca au fost multe cazuri de pacienti care au fost supusi unor operatii de transplant la o zi dupa ce s-au inscris pe lista de asteptare a Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj, pentru ca s-au dovedit compatibili cu rinichiul primit.

"Toti cei care se adreseaza ICUTR Cluj sunt tratati ca pacienti, nu in functie de numele si renumele lor, pacientii fiind nevoiti sa respecte reguli si etape pe care echipa de transplant le aplica tuturor. Oricat ar fi de mare dorinta unor pacienti de a se vindeca rapid, se supun unor reguli medicale de compatibilitate. Singurul factor care decide rapiditatea transplantului este compatibilitatea, indiferent de gravitatea bolii. Suntem performanti, pentru ca suntem nebuni. Transplantarea rapida de la luarea pacientilor in evidenta este o realitate cotidiana. Sunt multi pacienti care sunt supusi interventiei de transplant la o zi dupa ce s-au inscris pe lista de asteptare, avem pacienti de 65 sau peste 70 de ani transplantati. Primeaza varsta biologica, niciodata cea cronologica. Nu conteaza cine e pacientul, atata vreme cat este compatibil cu donatorul", spunea Luscalov.

Potrivit acestuia, pe langa aceste cazuri "fericite", sunt si pacienti care trebuie sa vina de 14-16 ori la ICUTR Cluj pana sa fie compatibili cu un donator, iar altii mor in timp ce sunt pe lista de asteptare, din cauza diferentei dintre numarul de pacienti de pe lista de asteptare si numarul organelor disponibile.

In ceea ce priveste cazul actorului Alexandru Arsinel, Luscalov spunea ca boala acestuia era cunoscuta din aprilie si a fost chemat sa se prezinte la ICUTR Cluj pentru teste, impreuna cu alti cinci pacienti, si "a avut norocul sa fie cel mai potrivit si a avut cea mai buna compatibilitate", fiind externat dupa doua saptamani.

"Celalalt rinichi al donatorului lui Arsinel a fost transplantat unei paciente de 29 de ani, care mai este inca internata", explica Dan Luscalov.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Alexandru Arsinel trebuie sa se intoarca la spital. Analizele dupa transplant nu au iesit bine
Alexandru Arsinel trebuie sa se intoarca la spital. Analizele dupa transplant nu au iesit bine

Emotiile nu au trecut pentru actorul Alexandru Arsinel. La trei saptamani de la transplantul de rinichi, analizele facute de medicii de la Bucuresti nu au iesit bine, asa ca pacientul Arsinel este chemat de urgenta la Cluj.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.