Șase polițiști din cadrul Serviciului de Înmatriculări din Sibiu au fost depistaţi cu Covid, după ce unul dintre ei s-a îmbolnăvit cu ceea ce părea doar o răceală banală.  

Testați, cei șase angajați au fost confirmaţi pozitiv. Activitatea serviciului va reveni la normal abia din 25 ianuarie, iar șoferii care aveau programare joi și vineri vor fi reprogramați pentru 26 și 27 ianuarie.

Jandarm: E o situație un pic mai deosebită, colgii sunt confirmați covid.
Cetățeanul: Eu m-am învoit de la lucru. Știți că nu prea poți să pleci... ”.

Unii șoferi și-au luat liber de la serviciu ca să vină la Serviciul de Înmatriculări din Sibiu, dar nu au știut despre situația angajaților infectați cu covid.

Toți polițiștii s-au infectat de la același coleg

Șofer: ”Să-mi radiez autovehiculul. Atât. Nu se poate astăzi, nicio problemă, vin data viitoare. Sper să găsec și eu înțelegere la șef să mă mai lase”.

Depunerea documentelor necesare înmatriculării vehiculeor este suspendată în acestă zi, vineri și luni, 24 ianuarie.

Cristina Muntean: ”Activitatea este suspendată deoarece au fost identificați șase colegi care lucrează la ghișeu, direct cu publicul, infectați cu Covid- 19 urmare a unei testări pentru toți angajații”.

Oamenii legii au realizat că au o problemă în momentul în care unul dintre colegi s-a îmbolnăvit.

Cristina Muntean: Urmare a îmbolnăvirii unui coleg, s-a dispus testarea tuturor, rezultând șase cazuri noi de infectare. Colegii erau vaccinați, nici nu au simțit că ar avea o simptomatcă caracterististică Covid-ului, însă testele au scos la iveală, au descoprit acestă infecție la ei.
Reporter: Sunt în stare bună?
Cristina Muntean: Da, ei sunt acasă”.

350 de persoane infectate în SIbiu, în ultimele 24 de ore

În schimb, activitatea de eliberare a autorizaţiilor de circulaţie provizorie se desfăşoară în program normal, conform programărilor.

În cadrul Serviciului de Înmatriculări și Permise din Sibiu lucrează 24 de angajați, cu tot cu cei 6 pozitivi care erau deserveau cele 4 ghișee de la Înmatriculări.

În ultimele 24 de ore, în județul Sibiu au fost depistate pozitiv 350 de persoane.

Incidența înregistrată în ultimele 14 zile în județ a ajuns la 5,34 la mie.