Filmul accidentului de pe lacul Snagov, in urma caruia o persoana a murit si alte 5 sunt ranite. Cine e tanarul vinovat

Ultima actualizare: 17-06-2015 07:00

Incident strigator la cer pe lacul Snagov de langa Bucuresti. Doua ambarcatiuni cu motor, in care se aflau 11 oameni, s-au ciocnit, sambata noaptea, iar 5 dintre pasageri au fost raniti.

Un al saselea in varsta de 60 de ani, dat initial disparut, a fost gasit mort, duminica pe la pranz. Cel mai probabil tragedia a fost provocata de un tanar care conducea cu mare viteza una dintre barci.

Astfel, el a lovit-o in plin pe cea de-a doua, care apartinea unui restaurant din zona si in care se aflau clienti si angajati. Victimele au fost duse de urgenta la spitalele Elias si Floreasca.

Accidentul s-a petrecut putin dupa mizeul noptii, cand navigarea pe lac ar fi interzisa, conform autoritatilor locale.

O barca, Tip Spat, de transport pasageri care se afla in proprietatea unui restaurant a plecat cu 6 persoane de la localul aflat pe malul lacului Snagov. C

and a ajuns la 200 de metri in larg a fost lovita de o barca de viteza, tip Commander, in care se aflau 5 tineri pusi pe distractie.

La volan s-ar fi aflat un tanar de 27 de ani. Ambarcatiunea restaurantului a fost puternic avariata si s-a scufundat. 5 dintre pasageri au supravietuit impactului si au strigat dupa ajutor.

Ranitii au intre 28 si 37 de ani. Patru dintre ei au fost preluati de ambulante, unul a refuzat internarea.

Patru raniti au fost transportati la doua spitale din Bucuresti si au suferit politraumatimse si fracturi la picioare. In starea cea mai grava se afla o femeie, internata la Floreasca . Aceasta este in coma si a suferit un traumstism cranian si unul facial.

Intre victime sunt si barbatii aflati la carma barcilor in momentul impactului. Ambarcatiunea de viteza era condusa de Alexandru Popescu, un tanar despre care oamenii din Snagov spun ca n-a muncit niciodata. In ultima vreme ar fi fost vazut gonind pe apa.

Acum un an era cat pe ce sa accidenteze mai multe persoane care practicau sporturi nautice pe lac. Tanarul a refuzat testarea cu alcooltestul si a fost dus la Elias pentru recoltarea probelor biologice .

Singurul care n-a reusit sa iasa la suprafata a fost un barbat de 60 de ani. Pompierii si scafandri i-au cautat trupul in lac inca de sambata noapte. Trupul victimei a fost localizat dupa 12 ore.

Incidentul i-a adus pe malul lacului si pe reprezentantii unor fundatii din Snagov care de-a lungul timpului au cerut interzicerea barcilor cu motoare puternice in zona.

Dupa acest incident, Politia Transporturi impreuna cu Politia lacului Snagov si procurorii au deschis un dosar penal si au inceput audierile.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO