Gorj: O camioneta s-a prabusit intr-o rapa. Sase persoane duse la spital, doua sunt in stare grava

×
Codul embed a fost copiat

Mai multe persoane au fost ranite, miercuri dimineata, dupa ce o camioneta in care se alau de muncitori s-a rasturnat intr-o rapa, intr-o zona greu accesibila din judetul Gorj, la fata locului fiind trimise 9 ambulante si echipaje de descarcerare.

UPDATE 09:48 Sase dintre persoanele aflate in camioneta care s-a rasturnat, miercuri, intr-o prapastie in judetul Gorj au fost preluate de ambulante si transportate la Spitalul Baia de Arama, doua dintre acestea fiind in stare grava, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al IPJ Gorj, Daniel Tica.

Echipajele de interventie au reusit sa ii scoata din prapastia din zona comunei Pades pe toti oamenii care se aflau in camioneta rasturnata. Acestia au fost evaluati la fata locului de catre medici, care au stabilit ca sase sunt raniti mai grav, fiind preluati de ambulante si transportati la Spitalul Baia de Arama, a spus purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Gorj.

Doi dintre raniti sunt in stare critica si urmeaza sa fie preluati de un elicopter SMURD si de un altul al Inspectoratului General de Aviatie, de pe stadionul din Baia de Arama. Potrivit sefului Serviciului de Ambulanta Gorj, Dan Valceanu, victimele sunt o fata de 13 ani si un barbat care a suferit un traumatism la coloana.

Purtatorul de cuvant al IPJ Gorj a precizat ca alte persoane aflate in camioneta au suferit leziuni usoare, nefiind necesara transportarea lor la spital. Reprezentantul IPJ Gorj a spus ca toate persoanele care se aflau in masina, o camioneta Aro cu semiremorca, sunt din judetul Mehedinti si mergeau la cules de afine.

Citește și
ambulanta Argentina
Cel putin 16 morti intr-un accident de autocar produs in Venezuela
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Daniel Tica a precizat ca soferul le-a spus politistilor ca in masina erau aproximativ zece persoane. Victimele urmeaza sa fie audiate pentru a se stabili exact numarul persoanelor care se aflau in masina la momentul accidentului.

O camioneta in care se aflau mai multe persoane s-a rasturnat intr-o prapastie, miercuri, in jurul orei 6.00. Accidentul a avut loc in satul Cerna, comuna Pades, din judetul Gorj, intr-o zona de munte, greu accesibila. Informatiile privind numarul persoanelor aflate in camioneta si al celor raniti sunt contradictorii. Potrivit primelor date, in camioneta s-ar fi aflat 20 de persoane, iar cel putin 12 dintre acestea au fost ranite. Soferul masinii a spus insa ca in masina ar fi fost aproximativ zece persoane.

La fata locului au fost trimise noua ambulante din Gorj, Caras-Severin si Mehedinti, precum si echipaje de descarcerare, iar pentru scoaterea oamenilor din prapastie au intervenit pompieri si salvamontisti, operatiunea fiind extrem de dificila.

UPDATE 09:19 Pana in acest moment nu se stie numarul exact al ranitilor. Surse Mediafax sustin ca ar fi vorba de cel putin 12 persoane ranite. La locul accidentul a fost trimis si un elicopter MAI.

UPDATE 08:00 Conform Mediafax, accidentul s-a produs in jurul orei 6.00, in satul Cerna, comuna Pades, intr-o zona de munte, greu accesibila, unde cei peste 20 de oameni care se aflau in camioneta erau dusi la cules de afine. Camioneta s-a rasturnat inr-o rapa adanca de aproximativ 40 de metri, iar cel putin 12 persoane au fost ranite.

In conditiile in care zona este foarte greu accesibila, serviciile de interventie au ajuns cu dificultate in zona, la fata locului fiind trimise sase ambulante din judetul Gorj, una din Caras Severin si doua din judetul Mehedinti.

Potrivit managerului Serviciului de Ambulanta Mehedinti, Ion Mihart, ultimele evaluari ale medicilor arata ca 12 persoane au fost ranite, pana la ora transmiterii acestei stiri doua dintre ele fiind preluate de ambulante si duse la Baia de Arama. Una dintre victime a fost internata la spitalul din localitate, iar cealalta, aflata in coma, urmeaza sa fie preluata de un elicopter SMURD de pe stadionul din localitate, pentru a fi dusa la un spital din Capitala. Victima are o fractura la coloana cervicala.

Alte persoane ranite sunt preluate de ambulante si duse la Spitalul Judetean din Targu Jiu, pe masura ce pompierii si salvamontistii reusesc sa scoata din rapa victimele.

La locul accidentului a fost solicitat si un elicopter MAI, pentru a ajuta la interventia de recuperare a ranitilor.

Articol recomandat de sport.ro
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Starul din Premier League care le-a lăsat însărcinate pe soție și pe amantă în aceeași perioadă a devenit tată pentru a șasea oară
Citește și...
IMAGINI SOCANTE. Scuterist spulberat pe sosea de un sofer care a taiat linia continua
IMAGINI SOCANTE. Scuterist spulberat pe sosea de un sofer care a taiat linia continua

O manevra gresita a unui sofer iresponsabil a dus la moartea unui barbat care conducea un scuter. Scenele au fost surprinse de camera de supraveghere a unei benzinarii, in apropiere de Constanta.

Cel putin 16 morti intr-un accident de autocar produs in Venezuela
Cel putin 16 morti intr-un accident de autocar produs in Venezuela

Cel putin 16 persoane au fost ucise si 36 au fost ranite in coliziunea dintre un camion si un autocar, in centrul Venezuelei, relateaza AFP.

"A sosit ziua cea mare". Clipele de groaza prin care au trecut din cauza soferului unui microbuz

Cursa de groaza la Targoviste. Trei persoane au fost ranite, dupa ce un microbuz a izbit un gard de ciment. Dupa declaratiile date de pasageri, politistii cerceteaza acum si o ipoteza socanta: aceea ca soferul n-a mai vrut sa traiasca.

Recomandări
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate
FMI: Războiul din Ucraina face ca economia Rusiei să crească anul acesta mai rapid decât toate economiile avansate

Rusia s-a adaptat la ”noua normalitate”, iar trecerea sa la economia de război, pe fondul agresiunii pe care o derulează împotriva Ucraina, a făcut FMI să estimeze că economia sa va crește anul acesta mai rapid decât ale statelor avansate.

Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat
Pompierii continuă căutările sub dărâmături în urma exploziei din Craiova. Momentul deflagrației violente a fost filmat

O explozie puternică a transformat miercuri noapte într-o ruină o clădire pentru nefamiliști din Craiova. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit.

WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche
WSJ: Liderii de război ai Israelului nu au încredere unii în alţii. Există păreri radicale și o rivalitate veche

După şase luni de conflict împotriva Hamas, publicul israelian este profund divizat în ceea ce priveşte modul în care se poate câştiga războiul din Fâşia Gaza.