Acces blocat de pe DN7 într-un cartier rezidenţial de la marginea Aradului. Sute de familii afectate

Ultimul update: Joi 02 August 2018 16:45
Data publicarii: Joi 02 August 2018 16:34
Categorie: Actualitate
DN 7 - 3

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a închis, joi, accesul principal de pe DN 7 în cartierul Via Carmina, situat la marginea municipiului Arad, invocând că joncţiunea a fost amenajată neautorizat de către dezvoltator.

Cartierul are sute de locuinţe construite în ultimii ani, oamenii declarându-se revoltaţi, pentru că mai pot ajunge acasă doar ocolind prin localitatea Vladimirescu şi parcurgând o străduţă îngustă, plină de gropi, relatează news.ro.

Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara (structură a CNAIR) a anunţat, joi, că a montat parapete metalice de-a lungul DN 7, la marginea municipiului Arad, în dreptul intrării în cartierul rezidenţial Via Carmina, invocând faptul că "accesul rutier la cartierul de locuinţe este neamenajat şi neautorizat", iar de-a lungul timpului aici au avut loc mai multe accidente rutiere, unele cu victime.

Directorul regional al CNAIR, Cristian Ilie Ispravnic, a declarat că instituţia a solicitat în mai multe rânduri dezvoltatorului imobiliar "intrarea în legalitate a accesului rutier în/din DN 7".

În luna aprilie, a avut loc o şedinţă la sediul Primăriei Vladimirescu - localitate învecinată cu municipiul Arad, de care aparţine cartierul - la care au participat reprezentanţi ai CNAIR, Poliţiei Judeţene Arad, ai Primăriei Vladimirescu, Consiliului Judeţean şi ai dezvoltaorului imobiliar Imotrust SA, întâlnire la care s-a impus un termen de 30 de zile pentru reglementarea legală a accesului rutier la în/din DN 7. Dezvoltatorului i s-a pus în vedere că, în caz contrar, se va închide accesul în cartier.

"Având în vedere că toate solicitările DRDP Timişoara către dezvoltatorul imobiliar nu au dus la soluţionare, s-a luat măsura închiderii prin montarea de parapete. Menţionăm că accesul autorizat în/din cartierul Via Carmina se poate face pe strada existentă în intravilanul comunei Vladimirescu", a declarat directorul regional al CNAIR.

Locuitorii cartierului, peste 600 de persoane, sunt revoltaţi că mai pot ajunge acasă doar dacă fac un ocol prin localitatea Vladimirescu, acolo unde strada de acces este una foarte îngustă şi cu numeroase gropi. Din cauză că abia au loc două maşini care circulă pe sensuri opuse, strada se blochează, afectând şi circulaţia pe DN 7.

"Sunt foarte furioasă, nu înţeleg ce s-a întâmplat. Merg chiar acum la biroul de vânzări (al dezvoltatorului - n.r.) să aflu care e problema. În momentul în care am cumpărat casa ni s-a spus că se va face un sens giratoriu şi se va îmbunătăţi intrarea în cartier. Acum facem un ocol destul de mare, de câţiva kilometri, şi nici nu vreau să mă gândesc la ce stres vom fi supuşi zi de zi când va începe şcoala, pentru că pe această străduţă apar blocaje şi acum, când e vacanţă. Strada actuală e plină de gropi, ne rupem maşinile. Vom face sesizări la Primărie, dar familia mea ia în calcul să se mute din cartier", a declarat, pentru News.ro, proprietarea unei case din zona rezidenţială.

"Rămânem încuiaţi în cartier sau ieşim pe un drum care nici nu e asfaltat. Dezvoltatorul ne-a făcut doar promisiuni, ultima a fost că se vor face două benzi pe DN 7, una specială pentru viraj către Arad", a spus o altă locuitoare a cartierului.

Contactat de News.ro, primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan, a spuns că responsabilitatea pentru situaţie aparţine dezvoltatorului, însă consideră că şi "decizia drumarului de a închide complet accesul este una exagerată".

"Compania naţională de drumuri a dat aviz pentru acest cartier sub rezerva că dezvoltatorii vor finanţa un sens giratoriu. Au mers pe încredere, iar dumnealor acum se supără şi spun că previn nişte accidente. Înainte trebuia impus să se facă infrastructura. Ne-am întâlnit la primărie, dezvoltatorii mereu promit, dar nu fac nimic. Accesul prin comună este liber, însă e incomod să iei pe uliţă la stânga-dreapta ca să ieşi la drumul naţional, când aveai o ieşire directă", a spus edilul.

Întrebat despre starea în care se află strada îngustă şi cu gropi, primarul a declarat: "Este adevărat, la marginea localităţii este o stradă pentru care am accesat fonduri europene să fie asfaltată, licităm de doi ani, dar abia acum suntem în fază finală, că aşa este legea în România. Oamenii vor ocoli, ăsta este adevărul".

Primarul a spus că CNAIR ar fi trebuit să păstreze acel acces rutier doar pentru intrarea în cartier, iar ieşirea să se facă din Vladimirescu, pe strada îngustă care s-ar preta la un singur sens de circulaţie.

"Soluţia era să se monteze parapete pe mijlocul DN 7 pentru a nu se mai putea vira la stânga spre Arad, că accidentele din acest motiv au loc, că se încalcă linia continuă. Se putea vira însă la dreapta, în cartier, fără riscuri", a spus edilul.

Contactaţi de News.ro, reprezentanţii dezvoltatorului au declarat că vor emite un punct de vedere ulterior.

Peste drum de cartierul Via Carmina există un alt cartier rezidenţial, Europa, care este şi mai mare, iar situaţia este similară, accesul rutier nefiind autorizat. Repreznetanţii CNAIR spun că au în vedere, de asemenea, închiderea accesului către cartierul Europa, dacă dezvoltatorul nu ia măsuri urgente.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

DN 7 - 1 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
DN 7 - 2 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
DN 7 - 3 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
DN 7 - 4 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
copil bistrita
Băiețel de 5 ani în comă, după ce a alunecat de pe o scară
Confruntare sângeroasă între 2 deținuți din Bacău. De la ce a pornit conflictul
Primul oraș din România care are semafoare cu leduri pe arcade. VIDEO
Prima reacție a Comisiei Europene după ce Guvernul a modificat prin OUG Legile Justiției
Executor judecătoresc la ferma de porci a fiului lui Dragnea pentru o datorie de sute de mii de euro
Șoferul de ambulanță băut la volan a fost concediat. Reacția halucinantă după accident
biserica
Călugărul care a filmat elevii la vestiar și-a dat demisia din învățământ
Cadavru găsit într-o râpă din Bucegi. Cine este victima
Eurobarometru: Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE
Zegrean, despre efectele OUG: ”Nu suntem totuși într-o țară bananieră”
Procurorul general, despre OUG privind justiţia: Este o analiză în curs
Operațiune de salvare a unui porumbel în Bârlad