A reclamat la 112 că a fost răpit dar poliția l-a găsit acasă. Explicația lui: "Mi-a venit o idee"

Ultima actualizare: 25-10-2019 20:53

Un tânăr de 25 de ani din Călăraşi, stabilit în judeţul Argeş, la iubita lui, a sunat joi seară la 112 şi a anunţat că este răpit şi dus într-o direcţie necunoscută.

Vineri dimineaţă, însă, a fost găsit teafăr, zâmbitor şi nevătămat. Pentru farsa care a pus poliţiştii pe drumuri, tânărul a fost amendat cu 4000 de lei.

Tânărul a sunat la 112 şi a spus că a fost răpit şi că în curând i se descarcă telefonul, după care a închis. În zadar a încercat operatorul de la STS să îl contacteze.

Aşa că a dat alarma, iar tânărul a fost căutat o noapte întreagă.
Poliţiştii au dat zeci de mesaje pe telefonul de pe care tânărul i-a apelat, dar până vineri dimineaţă nu le-a mai răspuns nimeni.

Când l-au găsit, tânărul era zâmbitor şi le-a spus că a vrut doar să-i testeze cât de pricepuţi sunt în a găsi o persoană răpită !

Reporter: "Cum ţi-a venit ideea să spui că eşti răpit?"

Tânăr: "Mi-a venit o idee."

Reporter: "Păi de ce, la ce te-ai gândit?"

Tânăr: "La ... să vedem dacă ce poate să facă poliţia."

Reporter: "Erai curios de viteza lor de reacţie?!"

Tânăr: "Da! Ca să văd dacă poliţia poate să ajute un om. Dacă poate să ajute pe cineva. M-a găsit după număr, că i-am sunat eu înapoi, că dacă nu-i sunam, nu mă găsea nici aşa!"

La căutările tânărului dornic de experimente au participat însă o mulţime de poliţişti.

Mădălina Epure, purtător de cuvânt IPJ Argeş: "Imediat, în zona în care a fost localizat apelul au fost mobilizaţi 18 poliţişti, care au efectuat căutări. În cursul dimineatii acest bărbat a fost identificat, stabilindu-se faptul că nu se afla în pericol."

Când i s-a spus că va fi amendat, tânărul a întors povestea şi le-a spus poliţiştilor că nu el a sunat, ci copilul iubitei sale. Însă varianta nu a stat în picioare prea mult timp: anchetatorii au constatat că băieţelul avea doar un an şi nici nu prea ştia să vorbească.

Aşa că în final, tânărul de 25 de ani s-a ales cu o amendă de 4000 de lei, iar mama lui, care de dimineaţă a sunat la 112 să anunţe că poliţia i-a luat fiul de acasă, a fost şi ea amendată cu 500 de lei. A scăpat ieftin, căci amenda maximă în astfel de cazuri este de 5000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO