A scăzut de șase ori traficul la frontiera de vest. Românii din diaspora au renunțat la vacanța de Crăciun din țară

22-12-2020 12:22


vama Nadlac

Traficul la frontiera cu Ungaria a scăzut de șase ori comparativ cu anii trecuți, înaintea Crăciunului. La Nădlac, scăderea este și mai evidentă: de nouă ori. Totul vine în contextul restricțiilor în Europa din cauza pandemiei.

 

În ultimele 24 de ore, PTF Nădlac II a fost tranzitat de 7.700 de persoane, cu 3.250 de mijloace de transport, faţă de 70.000 de persoane, cu 20.000 de mijloace de transport, în perioada 21 - 22 decembrie 2019 arată datele Poliţiei de Frontieră Arad.

În ultimele 24 de ore 4.800 de persoane au venit în ţară prin Nădlac II, arată Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean, a declarat că situaţia este aceeaşi la toată graniţa cu Ungaria, în condiţiile restricţiilor de circulaţie existente din cauza pandemiei de COVID-19.

„Faţă de anii anteriori, în care traficul la frontiera cu Ungaria era foarte intens, pentru că mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate veneau acasă de sărbători, în acest an se observă o scădere semnificativă a numărului de persoane care tranzitează punctele de trecere. În contextul epidemiologic actual şi din cauza restricţiilor impuse în majoritatea ţărilor europene, multe persoane şi-au anulat deplasările", a spus Claudia Ardelean.

În medie, pe întreaga frontieră cu Ungaria, respectiv prin toate punctele de trecere din judeţele Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare, traficul a scăzut de şase ori faţă de anul trecut. În ultimele 24 de ore, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.500 de persoane, dintre care 20.000 au fost pe sensul de intrare în ţară. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, frontiera de vest a fost tranzitată de 169.000 de persoane, majoritatea fiind tot pe sensul de intrare.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO