A reclamat că a fost violată de 12 bărbaţi, dar tot ea riscă să ajungă la închisoare

30-12-2019 16:35

violata

O britanică de 19 ani a fost găsită vinovată luni pentru faptul de a minţit că a fost violată în grup de 12 tineri israelieni într-un hotel din Cipru.

Tânăra a povestit că incidentul s-ar fi petrecut în luna iulie în timp ce se afla în vacanţă în staţiunea Ayia Napa, ceea ce a condus poliţia la reţinerea celor 12 adolescenţi.

La câteva zile după ce a raportat violul, tânăra şi-a retras plângerea, iar tinerii au fost eliberaţi din arestul poliţiei. De atunci ei s-au întors în Israel.

O instanţă din Cipru a declarat-o însă vinovată pentru faptul de a fi minţit în legătură cu cele întâmplate, urmând ca sentinţa să fie dată pe data de 7 ianuarie, potrivit agenţiei de presă cipriote. Tânăra riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la un an şi o amendă de 1.500 de lire sterline.

Britanica a lansat acuzaţia împotriva israelienilor după ce a aflat că unii dintre aceştia au filmat-o în timp ce făcea sex, a informat presa, citând detalii apărute în cursul audierilor.

Potrivit BBC, tânăra a declarat că poliţia cipriotă a făcut-o să mărturisească în mod fals că a minţit despre incident - însă poliţia neagă acest lucru.

British Press Press Association l-a citat pe avocatul femeii precizând că hotărârea instanţei va fi atacată.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO