A furat vase vechi dintr-o ceainarie si a fost prins intr-un mod neobisnuit de proprietar. Cum si-a motivat hotul fapta

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

O vizita intr-o ceainarie i-a pus catuse unui tanar de 27 de ani din Pitesti.

Barbatul a intrat in local nu sa se relaxeze, ci sa dea lovitura - a furat vase vechi, in valoare de 4.500 de lei, care aveau insa valoare sentimentala pentru proprietar.

Pagubitul a luat repede atitudine si a pus la cale un plan, iar in scurt timp faptasul a ajuns pe mana politiei.

Vasele vechi erau obiecte de decor in ceainaria pe care proprietarul o inchisese de ceva vreme. Dupa ce a anuntat furtul la politie, barbatul a cerut ajutor si pe pagina sa de Facebook.

Alex Sybinschi, pagubit: "Fiind niste obiecte rare si usor de identificat am crezut si am sperat ca cineva le va vedea si le va recunoaste si voi fi anuntat in timp pentru a le recupera. Foarte multi au share-uit respectiva postare si au incercat sa ajute."

Omul nu s-a oprit aici. Ca sa il prinda pe faptas, a lasat si cateva momeli in ceainarie, in speranta ca hotul va reveni. Iar planul sau a dat roade.

Alex Sybinschi, pagubit: "Am lasat in interior ce mai ramasese dintr-o sticla de whisky de la bar si o cutie de bere. S-a intors pentru ca stia ca mai erau obiecte, prima data a luat ce a putut sa ia."

Suspectul este un tanar de 27 de ani care traieste din cersit. Individul apucase deja sa vanda "prada".

Cristian Popa: Le-am luat si eu ca n-am avut cu ce sa traiesc, bani n-am, n-am unde sa muncesc.
Reporter: Si cat ai cerut pe ele?
Cristian Popa: 100 de lei.

Madalina Sima, purtator de cuvant IPJ Arges: "La doua zile dupa comiterea primei infractiuni, barbatul suspect s-a intors la locul savarsirii faptei, moment in care a fost surprins de persoana vatamata. Bunurile au fost recuperate in totalitate."

Suspectul are antecedente, spun politistii - in trecut a fost prins in timp ce fura din autoturisme. Tanarul a fost retinut si este cercetat pentru furt calificat. Daca va fi gasit vinovat risca pana la 5 ani de inchisoare.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO