Descoperire uimitoare în China. Datează de 2.100 de ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 14 Noiembrie 2018 11:03
Categorie: Stiri Diverse
Armata teracota

Sute de războinici de teracotă au fost descoperiţi într-o zonă din China, a căror primă datare îi plasează cu cel puţin 100 de ani înaintea armatei de teracotă a primului împărat chinez, Qin Shihuangdis, relatează Livescience.

Armata este compusă din statui în miniatură ce reprezintă soldaţi de infanterie, de cavalerie, muzicieni, dar şi care de război sau turnuri de control.

Pe baza modului în care figurinele sunt concepute, arheologii au estimat că groapa în care au fost găsite figurinele este veche de aproximativ 2.100 de ani, adică cu aproape 100 de ani înainte de armata de teracota a primului împărat chinez, Qin Shihuangdis.

"Forma şi mărimea gropii sugerează că fac parte (figurinele - n.r.) dintr-o zonă extinsă funerare", au precizat arheologii, citaţi de Livescience.

Potrivit cercetătorilor, soldaţii ar fi putut fi destinaţi să protejeze, în viaţa de apoi, pe unul sau mai mulţi membri ai familiei regale.

Prima armată de teracotă a fost creată în anii 210 I.Hr în timpul domniei primului împărat chinez, Qin Shi Huang - nume de la care se şi trage denumirea ţării. Acea armată a fost descoperită în Mausoleul Qin Shihuangdis şi conţine în jur de 1.800 de figuri de ceramică reprezentând soldaţi în mărime naturală şi 129 de care de război.

Foto: Soldaţi în mărime reală aparţinând armatei de teracotă a împăratului Qin Shihuangdis

Ulterior morţii împăratului - şi prăbuşirii dinastiei lui -, împăraţii ce i-au urmat au continuat să construiască gropi cu armate de teracotă menite funeraliilor lor. Însă în niciunul dintre cazuri, figurinele nu erau la fel de mari ca cele din mormântul lui Qin Shi Huang.

Foto: Soldaţi în mărime reală aparţinând armatei de teracotă a împăratului Qin Shihuangdis

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: LiveScience

VIDEO PROTVPLUS.RO