A distrus un cuib de viespi, iar apoi a fost atacat de insecte. Sfarsit infiorator pentru un barbat din Arad


Ultimul update: Vineri 09 Septembrie 2016 06:52
Data publicarii: Marti 06 Septembrie 2016 22:36
Categorie: Stiri actuale

Sfarsit infiorator pentru un barbat din Arad, care a facut greseala sa distruga un cuib de viespi.

Insectele l-au atacat, iar el nu a avut nicio sansa de scapare. Specialistii confirma ca s-au confruntat toata vara cu astfel de cazuri, dar si ca in Romania au aparut tot mai multe viespi de mari dimensiuni, extrem de periculoase.

Victima a urcat in pod sa distruga cuibul de viespi. Insectele l-au atacat pe om imediat. La fel a patit un coleg mai tanar care venise in vizita.

Stefan Albu, cioban: "Pe mine m-au muscat de cap si pe el de picioare si de corp, tot a fost umflat si la picioare si la corp, eram dezbracati pana la brau si el a cazut jos si eu am plecat si a murit acolo. Eram cu capul umflat si cu gura mi-am bagat capul de doua ori in valau, nu mai puteam sa vorbesc, nici sa vad."

Barbatul de 52 de ani care s-a prapadit a fost gasit de proprietarul stanei la care lucra.

Ioan Sandru, proprietarul oilor: "Era picat jos pe langa usa, mort si o venit, pe ala l-a dus salvarea, pe asta nu l-a mai dus, ca au zis ca-i mort."

Ioan Ferent, localnic: "Eu stiu din batrani ca ne ziceau sa ne ferim de gauni, ca zice daca ne musca sapte gauni, murim. Altii zic ca si dintr-o muscatura."

La cel mai apropiat spital, cel din Ineu, doar in luna august au fost internati 13 pacienti toti intepati de aceste insecte agresive.

Monica Mang manager spitalul orasenesc Ineu: "As dori sa subliniez ca in aceste cazuri pacienti cat mai repede sa se adreseze cu orice mijloc de transport gaseste la cea mai importanta unitate medicala pentru ingrijirile medicale corespunzatoare, pentru ca daca nu, isi pun in pericol viata."

Gabriel Herlo, biolog: "Inteapa de mai multe ori, veninul lor nu este asa de toxic ca albinelor, dar are remanenta mai mare si poate dauna pentru mai mult timp. Oamenii in general sunt atacati de aceste viespi cand ajung in teritoriul lor, in habitatul lor natural, ele fiind deranjate, aparandu-se, ele dau nastere unui atac in grup."

Barbatul care si-a pierdut viata nu avea alte afectiuni spun medicii. Numarul intepaturilor si cantitatea de venin din corp i-au fost insa fatale.
 

Tags: viespe, taun, deces,

VIDEO PROTVPLUS.RO