7 iepe de rasă, furate din herghelie, la Huedin. Proprietarii se tem să nu ajungă la abator

Ultima actualizare: 19-03-2019 14:11

Şapte iepe frumoase şi valoroase au fost furate peste noapte dintr-o herghelie privată din Huedin, iar proprietarii se dau de ceasul morţii.

Animalele, din rasa "ardenez" şi "sânge rece polonez", valorează peste 25.000 şi, teoretic, nu pot fi vândute, pentru că sunt înregistrate. Stăpânii se tem că răufăcătorii le-ar putea duce în mod ilegal în abatoare, unde să fie sacrificate fără a a mai fi verificate de microcip.

Familia jefuită spune că deţine ferma de peste 15 ani şi are 40 de animale de rasă. Grajdurile nu sunt prevăzute cu sisteme de supraveghere video.

Hoţii au dat lovitura prin spatele fermei şi, cu toate că există câini de pază care probabil au lătrat, singurul angajat rămas peste noapte acolo susţine că nu a auzit nimic suspect.

Pentru că nu au văzut urme de copite în zonă, proprietarii bănuiesc că hoţii au transportat animalele cu o autoutilitară. Dimineaţa, păgubiţii au anunţat Poliţia şi Direcţia Sanitar Veteriară, aşa că teoretic animalele nu vor putea fi vândute.

Cea mai mare temere a proprietarilor este că iepele să nu ajungă la abatoare, în mod ilegal.

Oricine poate da informaţii despre furt este rugat să anunţe poliţia.  

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO