50 de polițiști pe motociclete, în trafic miercuri în Capitală. Reacția șoferilor

Ultima actualizare: 19-03-2019 20:40

Circulaţi cu atenţie pe străzile din Capitală pentru că de miercuri vor fi şi mai multe echipaje de poliţie. 50 de agenţi pe motociclete vor ieşi în trafic.

Se deplasează mai uşor pe două roţi şi îi depistează imediat pe şoferii care nu respectă regulile. La fel de repede pot veni şi amenzile dacă vor încălca legea.

Zeci de motociclişti de la Brigada Rutieră au făcut marți ultimul antrenament după pauza din timpul iernii. De miercuri, cele 50 de echipaje pe două roţi vor ieşi în trafic.

Dacă în timp ce sunteţi în trafic sunteţi urmărit de o motocicletă de poliţie şi auziţi niște semnale trebuie imediat să vă opriţi. Orice poliţist pe motocicletă poate să vă legitimeze şi să vă amendeze dacă greşiţi.

Poliţiştii pe motociclete intervin şi la accidentele din Capitală. În traficul intens, agenţii se strecoară mai uşor printre maşini şi ajung rapid acolo unde este nevoie de ei.

Agent principal Dumitru Florin, Brigada Rutieră Bucureşti: "Ajungem primii la incidentele din Trafic. Raportăm dispeceratului ce este la faţa locului şi chemăm întăriri dacă este nevoie."

Până acum, reprezentanţii Poliţiei Capitalei nu ne-au comunicat dacă resursele pe care le au la dispoziţie sunt suficiente pentru amploarea traficului din Bucureşti. O părere au totuşi şoferii.

Şofer: "Să intervină mai mult în intersecţiile aglomerate, mai ales la ieşire din oraş. Şoferii blochează intrersectia şi este o problemă."

Şofer: "Eu cred că poliţia ar trebuie să acţioneze fără să se vadă. Scopul nu este să fie mulţi, ci să fie eficienţi."

Pentru amendarea şoferilor şi monitorizarea traficului, Brigada Rutieră are în acest moment 50 de motociclete funcţionale. Numărul este mare dacă îl comparăm cu numărul celor de la SMURD, care intervin pe străzile din Bucureşti pentru salvarea vieţilor doar cu 6.

Pe lângă motociclete, Brigada Rutieră mai are în dotare aproximativ o sută de maşini de poliţie.

 Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!