250 de militari americani au ajuns la Baza Kogălniceanu. ”Suntem entuziasmați”


Ultimul update: Duminica 29 Octombrie 2017 21:20
Data publicarii: Luni 23 Octombrie 2017 17:43
Categorie: Stiri actuale

Schimbare de trupe la baza militară de la Mihail Kogălniceanu, unde astăzi au ajuns 250 de soldaţi din Regimentul 18 Infanterie al Statelor Unite ale Americii.

Militarii au fost dislocaţi aici de la o baza din Polonia şi timp de 8 luni se vor instrui alături de soldaţii români. Americanii au adus cu ei şi tancuri, blindate şi diverse echipamente de lupta moderne, care vor fi testate într-o serie de exerciţii comune dificile.

”Vanguard" face parte din Regimentul 18 Infanterie, Brigada a 2-a Mecanizate a Statelor Unite ale Americii care activează în cadrul Atlantic Resolve, o operaţiune militară care cuprinde toată Europa.

Exerciţiile pe care cei 250 de militari din batalion le vor efectua alături de militarii români vor începe chiar de luna viitoare cu armamentul şi tehnica de lupta din dotarea ambelor ţări.

Cei mai mulţi dintre soldaţii ajunşi la Mihail Kogălniceanu nu au mai fost până acum în ţară noastră. Prima impresie a fost una foarte bună.

Peter Moon, comamndantul Batalionului 1 infanterie: ”Suntem foarte entuziasmaţi că ne aflăm în România în călătoria noastră dinspre Polonia. Am mers cu autobuzul timp de 30 de ore prin Germania, Austria, Ungaria. Suntem foarte bucuroşi că suntem în această ţară minunată.”

Bryan Rice, soldat american: ”Am apucat să cunosc Constanţa, mi se pare un oraş minunat, mi-a plăcut foarte mult marea, mi-aş dori să vin şi vara.”

Americanii au făcut deja primele antrenamente cu militarii români.

În perioada următoare soldaţii români şi americani vor desfăşura exerciţii de lupta complexe care se vor încheia la primăvară.

Atentat sinucigaș în Afghanistan: 43 de soldați au fost uciși
Președintele SUA a făcut o gafă cu văduva unui soldat căzut la datorie. Ce i-a spus la telefon
VIDEO PROTVPLUS.RO