200 de elevi au refuzat astazi sa intre la ore in semn de protest fata de demiterea directorului

Ultima actualizare: 31-03-2013 06:58

Protest spontan in aceasta dimineata in curtea liceului din Craiova unde, in urma cu doua saptamani, trei elevi s-au filmat in timp ce intretineau relatii intime pe terenul de sport.

Aproximativ 200 de elevi ai scolii au refuzat sa mai intre astazi la cursuri dupa ce au aflat ca directorul institutiei a fost demis miercuri seara de inspectoratul scolar.

Elevii Liceului Henri Coanda au aflat inca de la primele ore ale diminetii ca in scoala s-a intrunit consiliul profesoral care a numit o noua conducere. Asa ca nimeni nu a mai intrat la cursuri: elevii s-au adunat in curtea scolii, si au scandat cateva ore pentru a-si arata solidaritatea fata de directorul demis.

"Domnul director a fost demis si in urma scandalului cu cei trei elevi care au facut ce au facut in balon. Dar atata timp cat s-a intamplat in timpul week-end-ului, noi consideram ca sunt nevinovati" spune un elev.

In afara directorului general, si unul dintre adjunctii sai a fost demis, iar elevii ii tin partea si acestuia.

Directorul adjunct care si-a pierdut functia, dar nu si statutul de profesor aici, a incercat sa calmeze spiritele.

In comunicatul de la Inspectoratul Scolar, se precizeaza ca demiterea celor doi directori s-a facut "pentru a se restabili un climat de liniste in scoala".

Dupa trei ore, elevii au renuntat la protest. Va reamintim ca in urma cu doua saptamani, doi baieti de clasa a opta si o colega de clasa a noua s-au filmat cu telefonul mobil in timp ce intretineau relatii intime pe terenul de sport.

Imaginile au ajuns la elevii din scoala, apoi si la parintii lor, iar scandalul a determinat inspectoratul sa ia masuri. Celor trei copii o sa li se scada nota la purtare si vor fi mutati disciplinar la alte scoli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO