19 migranți au fost prinși de poliția de frontieră din Bihor la granița cu Ungaria

Ultima actualizare: 15-01-2020 11:08

19 migranţi, împărţiţi în trei grupuri distincte, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră bihoreni, în decurs de 24 de ore, încercând să treacă fraudulos în Ungaria.

Primii capturaţi au fost patru cetăţeni din Irak, care se aflau într-o maşină condusă de un român. Două ore mai târziu au fost identificate alte şapte persoane care se deplasau pe jos, spre Ungaria, iar alţi opt cetăţeni din Siria şi Irak au fost descoperiţi când încercau să ajungă în Ungaria, ajutaţi tot de un român.

Acum, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor. Un caz asemănător s-a petrecut şi în judeţul Timiş unde a fost prins un grup de 17 migranţi din Afganistan. Ei au fost observaţi de localnici cum coboară dintr-o dubă, iar oamenii au sunat poliţia locală din sat.

Anchetatorii i-au legitimat, iar migranţii le-au spus că voiau să ajungă în Italia la rude. Poliţiştii locali i-au predat mai departe agenţilor de la poliţia de frontieră, care i-au trimis într-un centru pentru refugiaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO