17 persoane au ramas sub cerul liber dupa ce au fost evacuate de proprietarul casei in care locuiau abuziv

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Trei familii de romi, cu cinci copii mici, au ramas sub cerul liber, in orasul Targu-Ocna din Bacau. In total, sunt 17 oameni, care au fost evacuati silit din casa in care locuiau.

Noaptea trecuta au dormit pe trotuar, spun ei, acolo unde si-au adunat hainele si alte lucruri de valoare. Fostul proprietar a castigat in instanta imobilul, dupa patru ani de proces. Iar cei evacuati asteapta ajutor din partea primariei, insa nu au sperante prea mari.

Cinci copii stau acum in strada si isi pregatesc temele pe trotuar. Unii dintre adultii evacuati locuiau in casa respectiva de 40 de ani. Miercuri, proprietarul care a castigat locuinta in instanta a venit cu un executor judecatoresc si a intrat in posesia casei.

Cei evacuati stau acum intr-un cort, pe care l-au primit de la un vecin. Spun ca nu au bani sa isi poata cumpara sau macar inchiria o alta locuinta. Au sperat in toti acesti ani de procese ca nu vor fi pusi in situatia de a pleca, desi proprietarul i-a anuntat ca nu este dispus sa renunte la imobil.

Oamenii au cerut ajutor primarului, iar edilul cauta solutii. Intre timp, vecinii incearca sa ii ajute cu hrana pentru cei mici, insa familiile trebuie sa isi gaseasa un adapost permanent.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO