150 de medici si asistente de la Spitalul din Satu Mare, protest in curte. Acestia acuza conducerea de lipsa medicamentelor

Ultima actualizare: 15-05-2017 06:50

Protest la spitalul Judetean de Urgenta din Satu Mare unde 150 de medici si asistente au iesit in curtea spitalului si au acuzat conducerea ca nu mai sunt medicamente pentru pacienti.

Managerul spitalului se apara si spune ca este vorba despre un complot impotriva lui si ca subalternii vor doar sa il demita. Mai mult managerul sustine ca sunt medicamente suficiente si ca problemele din trecut s-au rezolvat.

Vineri dimineata pacientii si personalul medical au iesit in curtea spitalului nemultumiti de managementul clinicii de urgenta. Medicii spun ca nu au medicamentele de urgenta: adrenalina si o serie de calmante care lipsesc de aproximativ o luna de zile. Acestia au cerut demisia managerului care si-a depus-o, dar se pare ca nu i-a fost acceptata de forul superior. Dealtfel managerul spitalului se apara si spune ca nu ar fi probleme atat de mari. O mare parte din medicamente a ajuns deja in sectii si celelalte vor sosi curand. Miza scandalului ar fi schimbarea conducerii, spune managerul unitatii medicale. Acum spiritele s-au mai calmat insa medicii sustin ca vor protesta si saptamana viitoare.

Curtea spitalului Judetean din Satu Mare a fost intesata de medicii care pentru cateva minute si-au intrerupt activitatea. Lor li s-au alaturat si pacientii nemultumitii ca de ceva vreme lipsesc medicamentele de baza din spital.

Cologi Gligor, medic: "Am ajuns intr-un punct in care putem spune ca ne-a ajuns e o problema a medicatiei de baza si e un lucru grav. Probabil exista probleme fianciare dar n-ar trebui sa fie problema noastra ca medici. Noi nu ii putem ajuta pe pacienti ca nu avem cu ce. Sunt cazuri grave urgente."

Medicii au incercat prin protest sa traga un semnal de alarma.

Pacienta: "Sunt situatii cand n-au ajuns nici calmantele si au zis ca ne-ar trata mai bine dar nu pot ca atat is fondurile. ar trebui conditii mult mai umane."

Managerul spitalului spune ca a fost o criza in trecut insa acum nu ar fi probleme. S-a imprumutat de la alte clinici si a reusit sa suplimenteze lipsa medicamentelor. Mai mult, a incheiat deja contractele potrivite si in curand vor ajunge toate pastilele si substantele necesare in spital. Managerul banuieste ca protestatarii vor de fapt sa-l inlature din functie.

Camilio Coste, manager: "Vor sa ma faca sa imi dau demisia dar nu mi-a fost admisa mi s-a dat 10 zile. Nu este prima data cand este criza de medicamente si nu este atat de acuta. Dar onoram comenzi, ne-am imprumutat si de la alte spitale s-au plans ca n au adrenalina cortizon dar sa rezolvat."

Deocamdata, managerul spitalului va ramane in functie.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO