14 școli din București rămân închise din cauza gripei. „Personalul s-a mobilizat intens”


Ultimul update: Joi 31 Ianuarie 2019 11:45
Data publicarii: Joi 31 Ianuarie 2019 11:18
Categorie: Stiri actuale
Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a făcut joi declarații despre proiectele pe care Primăria Municipiului București le are pentru 2019.

 

„Doresc să prezint câteva dintre proiectele pe care le susțin. Unul mult-așteptat de bucureșteni e proiectul Prelungirea Ghencea. Am avansat mult cu acest proiect. Suntem acum în situația să votăm indicatori tehnico-economice, vom proceda la expropieri în zonă, cu o valoare totală de 20 de milioane de euro, plătite de PMB. Proiectul va debloca mult traficul: va avea câte doiă benzi pe sens, linie de tramvai în zon mediană, piste pentru bicicliști, trotuare pentru biciclete, spații verzi între trotuar și partea carosabilă. 

Tot la capitolul expropieri și lucrări mari de insfrastructură, va fi demarată etapa a doua a proiectul Nicolae Grigorescu – Calea Dudescu: 6 benzi de circulație, 3 pe sens, se vor amenaja stații de autobuz. Este în valare de 13 milioane de euro.

Continuăm și anul acesta programul de consolidări. În acest moment, se lucrează la peste 50 de clădiri cu bulină. Avem un program pentru reabilitarea podurilor și pasajelor pe care le avem în administrare: Ciurel, Eroilor, Opera, Timpuri Noi, Pasaj Fundeni.”

Totodată, Gabriela Firea a vorbit de epidemia de gripă.

„În ceea ce privește epidemia de gripă, în București sunt închise 8 grădinițe și 6 școli. Potrivit prevederilor, o clasă se poate închide dacă au peste 3 copii cu gripă sau o unitate poate fi închisă dacă 20% din elevi au fost diagnosticați cu gripă. La cabinete s-au luat măsuri, se face triaj”, a spus Gabriela Firea.

Inspectorul școlar general Ioana Neacșu:O dată cu debutul acestor cazuri, la nivelul ISMB s-a stabilit o legătură zilnică cu DSV București, prin intermediul căruia s-a stabilit un sistem de raportare. În fiecare zi, DSV ne aduce la cunoștință cazurile nou apărute. Astăzi, în București au apărut alte 97 cazuri de gripă. Pentru ziua de miercuri, ni s-a lansat propunerea de suspendare a activității în 14 unități de învățământ. Situația este, la acest moment: activitatea școlară e temporar suspendată în aceste unități pentru 2 zile. Raportările se fac zilnic.”

Ablachim Turkes, director medical ASSMB: „Personalul medical din cabinete s-a mobilizat foarte intens pentru a asigura triajul epidemiologic în toate unitățile școlare și mulțumim colaborării cu cadrele didactice. Trajul nu se poate realiza într-un minut sau două, astfel că este foarte importantă colaborarea. Centralizarea datelor se face online, în fiecare moment medicii trimit Inspectoratelor și ASSMB-ului toate cazurile noi confirmate cu gripă. În ceea ce privește spitalele, am luat măsuri pentru prevenirea răspândirii gripei încă de acum două săptămâni.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO