12 locuinte distruse de o explozie produsa intr-un apartament din Brasov. "A fost o bubuitura si mi-a sarit usa in cap"

Ultima actualizare: 13-01-2016 06:59

Explozie puternica, duminica dimineata, intr-un apartament din Brasov. 12 locuinte au fost avariate, iar o batrana de 84 de ani, in casa careia s-a produs deflagratia, a ajuns la spital.

Se pare ca aragazul din bucataria ei era defect, iar cand femeia a scaparat un chibrit ca sa isi faca un ceai, totul a sarit in aer. Din fericire, explozia nu a fost urmata de incendiu, dar pagubele materiale sunt insemnate.

Explozia a fost atat de puternica incat peretele care desparte bucataria batranei de cea a vecinilor a cazut cu totul.

Geamurile balcoanelor au zburat la zeci de metri distanta, in spatele blocului. Usile vecinilor au sarit din tatani, iar ferestrele, chiar si cele de pe scara alaturata, s-au facut tandari.

Unii dintre locatarii blocului de 7 etaje spun ca si-au vazut, pentru cateva clipe, moartea cu ochii.

Vecina: "Mi-a sarit usa in cap. Eram in pat, a fost o bubuitura puternica si efectiv mi-a sarit usa in cap!"

Din fericire, nimeni n-a fost ranit, desi peste tot, prin case, pe holuri si in jurul imobilului au cazut bucati de zid, lemne si cioburi. Cand au ajuns pompierii, oamenii erau in pragul disperarii.

Ciprian Sfreja purtatorul de cuvânt al ISU Brasov: "Explozia nu a fost urmata de incendiu, in urma deflagratiei, proprietara a suferit arsuri de gradul 1 la nivelul fetei si a membrelor."

Desi, initial, batrana de 84 de ani era constienta si nu parea in stare grava, medicii care au preluat-o au constatat ca are arsuri pe caile respiratorii si au intubat-o.

Primele indicii ale anchetei arata ca gazele s-ar fi acumulat dupa ce femeia, care locuia singura, a lasat aragazul deschis.

Autoritatile au mobilizat la fata locului pompieri, politisti criminalisti si specialisti de la disciplina in constructii. In primul rand trebuie a verifice daca nu cumva a fost afectata structura de rezistenta a blocului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO