11.000 de oameni din patru localitati prahovene, izolati din cauza ninsorii si a viscolului

prahova

Peste 11.000 de oameni din patru localitati din judetul Prahova sunt izolati, duminica, din cauza ca drumurile care duc spre cele patru comune sunt blocate in urma ninsorilor abundente si a viscolului.

Potrivit unei informari date publicitatii de Prefectura Prahova, din cauza conditiilor meteorologice grele, localitatile Boldesti - Gradistea, Salciile, Baba Ana si Sotrile, in care traiesc 11.000 de persoane, sunt izolate. Localitatile Salciile si Boldesti Gradistea au ramas izolate inca de sambata.

In judetul Prahova, in urma avariilor produse pe reteaua de alimentare a Electrica Muntenia Nord, peste 6.000 de consumatori nu beneficiaza, duminica, de alimentare cu energie electrica.

De asemenea, autostrada A 3, drumul national 1 B Ploiesti - Buzau, DN 1 D Albesti – Urziceni (Ialomita) sunt in continuare inchise, in timp ce pe DN 71 Sinaia – Moroeni si pe DN 1 A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia pot circula doar autovehiculele cu masa mai mica de 3,5 tone. In plus, pe toate drumurile din judetul Prahova a fost restrictionata circulatia pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Duminica, in Prahova sunt inchise drumurile judetene: DJ100C Mizil – Fulga – Salciile; DJ102D Mizil – Baba Ana – Gradistea – Salciile; DJ207 Plaiu Campinii – Sotrile; DJ230 Drajna – Cerasu.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Duminica dupa-amiaza, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat ca va emite COD ROSU pentru judetul Buzau, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea, valabil pentru duminica pana la ora 21.00, pentru celelalte zone fenomenele meteo urmand sa scada in intensitate.Avertizarea cod rosu va fi valabila de la ora 15.00, din cauza cantitatilor mari de zapada si a vitezei vantului, a anuntat, la Guvern, directorul ANM, Ion Sandu.

Judetele Dambovita, Teleorman, Giurgiu, municipiul Bucuresti, Ilfov si Prahova vor trece de la codul portocaliu la cel galben incepand cu ora 21.00 , iar judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Olt si Dolj vor iesi de sub codul galben tot duminica, la ora 21.00.

Judetele Vrancea, Galati, Buzau. Braila, Tulcea, Ialomita, Calarasi si Constanta vor fi in cod portocaliu pana luni dimineata, la ora 9.00.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri.
COD PORTOCALIU in Capitala si 14 judete, de miercuri. "Calmul dinaintea furtunii" in zonele care au fost ingropate sub zapada

ANM a emis o avertizare de vant puternic, valabila pentru intervalul miercuri dimineata-joi la pranz, si cod galben pentru zona Olteniei, precum si cod portocaliu pentru judetele din sud-est care s-au mai aflat sub aceasta atentionare.

Recomandări
Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza
Forțele israeliene au preluat controlul asupra părții palestiniene a punctului de trecere Rafah din Gaza

Forţele israeliene au preluat controlul asupra părţii palestiniene a punctului de trecere Rafah, de la graniţa cu Egiptul, în sudul Fâşiei Gaza.

Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Potop cu grindină în Prahova, mașini luate de ape și oameni terifiați
Vremea extremă s-a dezlănțuit în România. Potop cu grindină în Prahova, mașini luate de ape și oameni terifiați

Am intrat în luna fenomenelor meteo extreme, spun specialiștii. În Prahova, Vâlcea și Mehedinți, furtunile iscate din senin i-au înspăimântat pe oameni și au provocat stricăciuni mari.