Cea mai absurda constructie din lume! Turn de 328 de metri ridicat intr-un sat cu 2.000 de fermieri

Ultima actualizare: 03-11-2012 08:18
zgarie nori China

Acest zgarie nori cu 74 de etaje este a 15-a cea mai inalta constructie din lume. Depaseste la dimensiuni Turnul Eiffel din Paris si Turnul Chrysler din New York, dar absurdul abia acum urmeaza sa-l aflati.

Nu mai putin de 350 de milioane de euro a costat acest turn urias care a fost construit intr-un sat din China, care are inregistrati oficial doar 2.000 de rezidenti, toti fermieri. E drept ca satul in cauza, Huaxi, este cel mai bogat din China.

Acest zgarie nori, construit in doar patru ani, va gazdui cateva restaurante, sali de expozitie, piscini, gradini si 800 de apartamente, suficiente pentru a-i gazdui pe toti cei 2.000 de locuitori ai sai.

Cladirea a fost ridicata partial din contributiile cetatenilor, care celebreaza anul acesta 50 de ani de la infiintarea localitatii.

Huaxi a fost desemnat cel mai bogat sat din China. Fiecare locuitor are cel putin 250.000 de dolari pusi in banca si de parca asta nu ar fi suficient, toti au primit in mod gratuit de la primarie cate o masina. Administratia si-a exprimat in acest fel recunostinta pentru contributia adusa la cresterea economica. Evolutia halucinanta a mediului de afaceri din Huaxi a atras mii de migranti.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO