Un fost detinut, despre ce-l asteapta pe Gigi Becali in penitenciar: "La persoane publice, e usor"

Dată publicare: 22-05-2013 18:55
Dată actualizare: 25-05-2013 06:47


Dincolo de gardurile inchisorilor este o alta lume, una in care pe langa regulile impuse de gardieni sunt si cele ale puscariasilor.

"Odata ce ajungi acolo, e foarte greu. Sa te astepti la ce e mai rau. Te adaptezi in patru luni. Colegii, sistemul ... e foarte greu", povesteste Costel, un fost detinut.

Printre ei acum se amesteca si Gigi Becali, un detinut de lux pe care cu totii il privesc cu respect pentru ca este foarte cunoscut.

"La persoane publice, e usor. Acolo, toate usile le ai deschise. I-am avut colegi pe Miron Cozma, Sile Camataru sau Gheorghe Trutulescu. Domnul Trutulescu doar batea in usa si iesea cand dorea el. La noi, bateai de rupeai usa. La sala, la biliard, la biserica, oricunde. La persoana publica esti tratat preferential", spune Costel.

Privilegiile se cumpara, nu se primesc pe ochi frumosi spune  fostul detinut.

"Cu paturile... VIP-rile dorm la patul 1. Cei cu muschi si VIP-urile - patul 1, daca esti fraier, patul 2. In cazul lui Gigi, va fi patul 1 sigur".

In ceea ce-l priveste pe Gigi Becali, acesta nu ar avea de ce sa se teama, spun detinutii. Cu toate ca accidente se pot intampla oricand.

Costel: "Nu cred ca are el dusmani acolo. Bine, de patit poti sa patesti multe. Poti sa fii batut, injunghiat, foarte multe, dar in cazul lui, nu cred. Poti sa ramai fara mancare".

Moneda de schimb in inchisoare este tigara. Cu ea poti sa cumperi ce ai nevoie, iar lista lucrurilor gasite in celule arata ca unii detinuti au telefoane mobile, alcool, cafea, droguri, haine la discretie.


VIDEO PROTVPLUS.RO