Imagini cu raidurile in urma carora Principesa Irina a fost arestata. Ce urmeaza pentru inculpati


Ultimul update: Miercuri 21 August 2013 06:53
Data publicarii: Duminica 18 August 2013 19:38
Categorie: Stiri externe

Televiziunile americane au difuzat imagini de la raidurile efectuate joi de autoritatile federale impotriva retelei care organiza pariuri si lupte ilegale cu cocosi.

Printre cele 18 persoane arestate se numara principesa Irina, a treia fiica a Regelui Mihai, precum si sotul acesteia. Intre timp, cei doi au fost eliberati conditionat. Maine li se vor instala bratari GPS, prin intermediul carora li se va monitoriza fiecare miscare pana la procesul programat sa inceapa peste doua luni.

Raidurile au avut loc joi, imediat dupa ivirea zorilor. 75 de agenti de politiei si agenti federali au descins inarmati pana in dinti in 5 locuri diferite din Washington si Oregon. La prima vedere, au gasit o sumedenie de pasari legate cu sfoara, probabil pregatite pentru viitoare lupte.

"Majoritatea acestor pasari costau intre 500 si 1500 de dolari bucata", a declarat Garry Drumheller, politia Washington.

Autoritatile vorbesc raspicat despre o retea vasta: "Acesti oameni se cunosteau foarte bine. Se intalneau saptamanal in cursul sezonului de lupte".

Liderul retelei pare sa fi fost Cecilio Mendoza. In cursul descinderilor au fost descoperite substante si seringi, folosite in mod curent pentru luptele cu pasari.

"Luptele cu cocosi sunt ilegale in toate cele 50 de state al SUA. Si, chiar daca sunt acceptabile in anumite culturi, procuratura statului Oregon spune ca, in afara de faptul ca sunt practici barbare, luptele cu cucosi pun in pericol sanatatea si siguranta publica", transmite corespondent Komo News, Tracy Vedder.

VIDEO PROTVPLUS.RO