Adrian Nastase: "Traian Basescu ar trebui suspendat si trimis in fata poporului"


Ultimul update: Joi 28 Martie 2013 06:56
Data publicarii: Luni 25 Martie 2013 12:07
Categorie: Stiri Politice
Adrian Nastase

Fostul premier Adrian Nastase comenteaza ultimul mesaj al presedintelui Traian Basescu, transmis pe Facebook, in care seful statului spune "Adio, PDL".

"Mesajul de „adio” a lui Traian Basescu este doar o noua dovada, foarte vizibila, a incalcarilor repetate ale literei si spiritului Constitutiei, Presedintele Republicii trebuind sa fie un arbitru – neutru -, nu un „jucator”, un actor partizan. Din acest punct de vedere, nu este nicio surpriza. Se releva in acest moment de criza lipsa staturii de om de stat a lui Traian Basescu, care nu a avut maturitatea de a accepta o infrangere personala, sa constientizeze faptul ca epoca sa a trecut, iar dorinta lui de a fi „baciul” dreptei din Romania nu face decat sa tina captiva scena politica intr-o dezbatere anacronica. " - scrie pe blogul personal Adrian Nastase.

Fostul premier este de parere ca, pentru USL, repetatele iesiri anticonstitutionale ale lui Traian Basescu , se constituie intr-o importanta provocare politica.

"In mod normal, dupa astfel de actiuni anticonstitutionale, Traian Basescu ar trebui suspendat si trimis in fata poporului. Intrebarea importanta este daca este mai bine pentru societatea romaneasca sa fie sau nu suspendat Traian Basescu? Desigur, o a treia actiune de suspendare ar avea o importanta functie pedagogica pentru orice tentative viitoare de incalcare a Constitutiei. Ma tem insa ca societatea romaneasca asteapta cu totul altceva de la Guvern si Parlament. Societatea romaneasca a obosit dupa atatea conflicte politice. Trebuie sa ne gandim ca o a treia suspendare ar da un semnal puternic privind „exceptionalismul” politicii din Romania. Or, tara are acum nevoie de stabilitate, de actiuni politice si economice curajoase, nu de un nou scandal politic, de patru-cinci luni blocate. " - afirma Nastase.

El analizeaza contextul economic-social actual, inclusiv cel extern, unde "Grecia si Cipru au evidente probleme" si concluzioneaza ca USl trebuie sa se concentreze pe obtinerea obiectivelor de guvernare propuse.

"Romania este in convalescenta economica si poate aluneca in incertitudine politica. La fel ca in urma cu doua decenii, tarile din Grupul Visegrad doresc sa se detaseze de spatiul simbolic al Balcanilor. Or, intr-un asemenea context, Romania trebuie sa dea dovada de maturitate, sa-si calculeze bine miscarile politice si cele in plan international, pentru a evita adancirea periferizarii (geo-)politice si economice. In mod normal, Presedintele Republicii si Guvernul ar trebui sa actioneze concertat in interesul natiunii. Vedem insa ca Traian Basescu incearca sa tina Romania intr-un sistem cat mai amplu de conditionalitati externe, pentru ca guvernarea USL sa nu obtina succese. Trist, dar adevarat!" incheie Adrian Nastase.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
Mădălina Lefter si Dragoș Moldovan vor canta alături de Tudor Chirila in semifinală:"De data aceasta presiunea este un pic mai mare."

05:42
Cum scapi de ridurile de pe gât, mâini și față

Întreținerea tenului este foarte importantă


15:45
Bogdan Dumitraș și Jasmina Răsădean, emoții înainte de a doua semifinală. Ce mesaj au pentru oamenii de acasă

05:06
Andi Țolea si Elena Ilie, pregătiri înainte de a doua semifinală. Ce părere au cei doi despre faptul că vor canta alături de Smiley la scena, vinerea aceasta.

03:10
Ce planuri au vedetele pentru anul 2020

Amalia Năstase: "Îmi propun să am mai multă încredere în mine"


03:46
Casă arsă, reconstruită de echipa "Las Fierbinți"

Echipa "Las Fierbinți" a strâns bani pentru materiale de construcții, muncitori


10:48
Importanța Vitaminei D în sezonul rece

Deficitul de vitamina D afectează sistemul imunitar


05:05
Adrian Enache și fiica lui, Diana Enache, la "ședința cu părinții"

09:33
COZONACUL DE AUR - Ediția de Crăciun - Luminița Gagiu

25:37
Cum s-au îmbrăcat vedetele a la Elle Style Awards 2019

Diana Sar și Nicoleta Nucă de nerecunoscut


05:41