1 Decembrie:Barbara si Valentin au cucerit Germania cu "supertalentul" lor

×
Codul embed a fost copiat

Au ridicat sala in picioare si au facut milioane de nemti sa voteze pentru ei. Competitia Supertalent  se bazeaza atat pe dovedirea inzestrarilor, oricare ar fi ele, cat si pe reactia publicului.

Iar romanii care au participat la concurs au demonstrat ca pot starni simpatie si admiratie deopotriva.

Reporterii ProTV au stat de vorba cu doi dintre ei: Barbara, o fetita care isi urmareste visul cu ambitie in pofida suferintei fizice si Valentin, romanul care i-a uimit pe nemti cu talentul sau neobisnuit.

Cu trei luni in urma, Barbara si-a luat inima in dinti, si-a ascuns temerile, complexele si durerile si a plecat spre Berlin unde o echipa de specialisti urma sa-si dea verdictul- merita sau nu sa intre in constelatia supertalentelor din Germania?

In culise, matusa ei Simona, femeia care a crescut-o a uitat cateva clipe se respire. Nu stia la ce sa se astepte. Apoi a inceput sa planga.

Citește și
Raul Mandru
1 Decembrie: Un roman din New York preda reteta succesului, la 25 de ani!
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

In concursul Supertalent 2009 din Germania, Barbara a fost unul dintre acele cazuri de neuitat. Darorita povestii ei impresionante, pe de o parte, si pe de alta, din cauza unui incident care a facut intreaga sala sa inghete.

"Stiu ca trebuie sa spun ceva neplacut, dar nu stiu daca e cintecul asa de bun sau tu esti asa de buna", a declarat Dieter Bohlen, un membru al juriului.

Intr-o fractiune de secunda, micuta Barbara a inteles ca acela e momentul hotarator. Si a decis sa lupte.

Deznodamantul era acum previzibil. Vocea Barbarei si reactia celor peste 1.000 de oameni din sala i-a facut pe cei 3 membri ai juriului, toti trei staruri in Germania, sa ii dea romancei acceptul pentru faza urmatoare a concursului.

Cu vointa ei de fier si talentul autentic, Barbara Colceriu a fost aleasa din cei 37.000  de participanti la concursul Supertalent sa intre in selectia pentru semifinala.

Cateva ore mai tarziu, povestea ei era cunoscuta in toata Germania si rauri de simpatie au inceput sa curga spre micuta Barbara.

Cei 17 ani de viata au fost duri cu Barbara Colceriu. A fost operata la coloana si cele 3 suruburi care ii tin vertebrele au impiedicat-o sa creasca- are un metru 40 si, de cand se stie, dureri permanente de spate. Martora la intregul chin a fost matusa ei care si-a asumat rolul de mama si care marturiseste ca nu i-a fost usor. Si tot ea a invatat-o sa nu se lase niciodata.

Cand nu e la scoala, Barbara sta in fata calculatorului si invata cantece noi. Si-ar dori un calculator numai al ei, dar nu si-l permite. Tatal ei are doar oferte de lucru ocazionale, in Romania si Germania. Criza si problemele personale l-au dus la faliment si acum traiesc din ajutorul de somaj. Recent au fost nevoiti sa se mute din casa lor si au acum o locuinta sociala.

Pe mama ei nu o uraste, dar nici nu vrea sa o vada. A abandonat-o de cand era mica. Intr-un fel, are o curiozitate sa stie unde e si ce face, dar s-a obisnuit fara ea si crede ca, in definitiv, nici n-ar fi o idee prea buna sa se intalneasca.

Desi te-ai astepta ca viata grea s-o fi schimbat, Barbara a gasit in durerea ei o consolare. Crede ca daca n-ar fi avut boala, n-ar fi fost asa cum este astazi.

Dupa Supertalent 2009, viata ei s-a schimbat. Mai sunt si cei care o acuza ca a incercat sa starneasca mila publicului si a juriului cu povestea ei, dar ea le explica la toti ca nu si-a dorit asta niciodata. Stie ca are talent. In oras, i se cer autografe. Pe strada, oamenii o opresc doar ca sa-i ureze success pentru faza urmatoare a concursului.

In cercul ei de cunostinte, cota i-a crescut peste noapte. Acum ii ajuta fara pretentii pe cei care au nevoie de talentul ei.

Cel mai mult isi doreste sa fie actrita. Si, in paralel, cantareata. Spune ca scena ii da un sentiment inaltator, de libertate totala, intr-o lume care n-a iubit-o sau nu i-a aratat ca o iubeste pana nu demult. Daca ar castiga finala Supertalent 2009, ar primi 100.000 de euro si ar fi o salvare pentru ea si tatal ei. Dar e foarte greu. In cursa au ramas acum 200 de oameni, printre care alti doi romani: Petruta Kupper si naiul ei fermecat si Valentin Urse, care i-a surprins pe cei 3 membri ai juriului cu un numar neobisnuit.

La inceput, nimeni nu a stiut la ce sa se astepte, dar apoi a aparut ciudata creatura si sala a izbucnit in aplauze.

Fost campion al Romaniei la saritura in apa, Valentin Urse a fost nevoit sa se retraga din sport din cauza unui accident. De 18 de ani traieste si se antreneaza in Austria pentru numerele de acrobatie pe care le prezinta in spectacole de circ. Lumea pare sa fie fascinata de fantezia lui.

Costumul e inspirat din spectacolul unor artisti elvetieni, care au facut furori cu el in anii '70. Valentin l-a inovat insa, i-a dat o forma noua si a invatat trucuri noi. Miscarile lui sunt complicate si amuzante si asta i-a si facut pe cei trei membri ai juriului german sa-l treaca in faza urmatoare a concursului.

Iar dintre cei 10, doar unul va lua premiul cel mare. Insa nici ceilalti nu se pot plange. Talentul lor, oricare ar fi el, va fi fara indoiala remarcat de vreun impresar si astfel doar simplul fapt de a fi avut curajul sa se afle pe scena concursului Supertalent 2009 ar putea fi rasplatit.

Daca ar castiga, Valentin Urse si-ar dori sa deschida o sala de spectacole numai a lui. Barbara Colceriu ar vrea sa-si ia un carnet de conducere si un calculator. Nici unul nici celalalt nu se gindesc insa atat de departe. Pentru ei, participarea la concurs si reactia salii au fost confirmarea de care aveau nevoie ca sa continue cu ce au inceput.
 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
1 Decembrie: Horia Cretan, salvatorul de la New York
1 Decembrie: Horia Cretan, salvatorul de la New York

Acum doua luni, numele lui a facut inconjurul lumii si a fost declarat un erou. Intr-un cartier din New York, Horia Cretan a scos din flacari un copil. Fapta lui i-a umplut un perete cu diplome.

1 Decembrie: Un roman din New York preda reteta succesului, la 25 de ani!
1 Decembrie: Un roman din New York preda reteta succesului, la 25 de ani!

Munceste de la 14 ani, iar acum cand a implinit 25 a ajuns intr-un post de conducere la New York, intr-una dintre cele mai bine cotate agentii de publicitate din lume. Un destin care se anunta deja a fi Jos palaria!

1 Decembrie: Razvan Olosu, romanul care i-a salvat pe germanii de la Nokia
1 Decembrie: Razvan Olosu, romanul care i-a salvat pe germanii de la Nokia

Olosu ocupa in mintea germanilor un loc aparte: el este considerat salvatorul a sute de familii. Anul trecut, cand toata Germania ne purta pica pentru mutarea fabricii Nokia de la Bochum in Cluj, romanul i-a salvat de la somaj pe angajatii companiei.

Recomandări
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”
Iranul ameninţă Israelul să nu răspundă cu un nou atac: „Suntem pregătiţi să folosim arme neutilizate până acum”

Autorităţile iraniene au avertizat în ultimele ore că vor răspunde "în câteva secunde" cu "arme neutilizate până acum" unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de sâmbătă asupra statului israelian, informează marţi E

Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ
Cod galben de vreme rea în aproape jumătate din țară. Zonele vizate de atenționarea meteorologilor | HARTĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil marți și miercuri. În aproape jumătate din țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat
Surse: PSD a propus să îl susțină pe candidatul Piedone la Primăria Capitalei. PNL a refuzat

Surse din interiorul coaliției de guvernare PSD-PNL afirmă că, în discuția de luni, PSD l-a propus pe Cristian Popescu Piedone candidat comun la Primăria Generală, dar liberalii au refuzat să susțină această variantă.