The King's Speech si Social Network isi ascut armele inainte de Oscar

Ultima actualizare: 17-05-2012 09:08
Premiile Oscar

Cu o saptamana inainte de decernarea premiilor Oscar, eveniment ce va incheia sezonul premiilor de la Hollywood, filmul britanic "Discursul regelui" pare marele favorit.

Insa ungmetrajul despre aparitia retelei Facebook, "Reteaua de socializare", are multi prieteni si ar putea crea surpriza galei.

Filmul "Discursul regelui/ The King's Speech", in care actorul Colin Firth interpreteaza rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii, a primit cele mai multe nominalizari la Oscar, respectiv 12, si a fost recompensat de majoritatea sindicatelor profesionistilor de la Hollywood - Sindicatul producatorilor americani (PGA), Sindicatul actorilor americani (SAG) si Sindicatul regizorilor americani (DGA).

In plus, acest film a fost marele castigator la gala premiilor Academiei de Film si Televiziune Britanice (BAFTA), obtinand sapte trofee, printre care si distinctia pentru cel mai bun film.

La randul sau, "Reteaua de socializare/ The Social Network", o cronica a felului in care a aparut reteaua Facebook, in regia lui David Fincher, a fost nominalizat la opt categorii, insa se bazeaza pe simpatia criticilor americani si a succesului de la recenta gala a premiilor Globul de Aur, unde a fost recompensat cu patru trofee majore.

Ce film din cele nominalizate crezi ca va lua premiul Oscar in acest an?

Sindicatul Actorilor si-a premiat favoritii. Vezi cine a castigat

Zarurile au fost aruncate. Se fac pariurile. Vezi nominalizarile la Oscar

The King's Speech, marele castigator al Premiilor Bafta

Globurile de Aur:"Reteaua"- marele castigator.Vezi lista premiatilor. Video
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO