Will Smith, in rolul medicului care a avertizat asupra pericolelor fotbalului american. "Concussion" a avut premiera in LA

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Will Smith si-a prezentat la Los Angeles cel mai nou proiect cinematografic. "Concussion" este un thriller emotionant despre doctorul care a tras un prim semnal de alarma in legatura cu gravele traumatisme pe care le sufera jucătorii de fotbal american.

Medicul a ajuns apoi inamicul numarul unu al Ligii, care a incercat să musamalizeze povestea.

La premiera de la Los Angeles, Will Smith l-a intalnit pe omul care a inspirat filmul "Concussion". Doctorul legist Bennet Omalu, specialist in neuro-patologie, a atras atentia asupra pericolelor ascunse din fotbalul american. El a descoperit ca loviturile repetate la nivelul capului pot duce la comotii cerebrale si, in cazuri grave, la decesul prematur al unor jucatori profesionisti.

Conducerea Ligii de fotbal american a fost acuzata ca a incercat sa minimizeze pericolele la care se expun jucatorii. Will Smith spune ca a fost socat de dezvaluirile doctorului Omalu, mai ales ca si el si-a incurajat baiatul sa practice acest sport.

Will Smith, actor: "Unele dintre cele mai frumoase momente traite alaturi de fiul meu cel mare au fost pe terenul de fotbal. Dar, la acea vreme, nu stiam cat de periculoase pot fi loviturile repetate in zona capului."

Smith a respins acuzatiile jurnalistilor de la New York Times, potrivit carora actiunea fimului a fost modificata, pentru a face pe plac Ligii de fotbal american.

Will Smith, actor: "Oamenii trebuie mai intai sa vada filmul si apoi sa isi dea cu parare. Vor vedea ca pelicula respecta intru totul povestea doctorului Bennet Omalu."

Oricum, pelicula risca sa readuca in discutie un subiect fierbinte pe care conducerea Ligii a incercat sa il faca uitat prin daune de 765 de milioane de dolari, acordate jucatorilor care au dat in judecata organizatia.

"Concussion" ajunge luna viitoare in cinematografele din Statele Unite, iar la noi in tara in februarie, anul viitor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO