Veste buna pentru fanii Depeche Mode. Trupa revine la Bucuresti, intr-un concert pe 15 mai 2013

×
Codul embed a fost copiat

Trupa Depeche Mode revine la Bucuresti, pentru a sustine un concert pe 15 mai 2013, pe National Arena, in cadrul noului ei turneu european, care va debuta pe 7 mai.

Update 16:02: Biletele pentru concertul pe care trupa Depeche Mode il va sustine in Bucuresti vor fi puse in vanzare online pe 29 octombrie, informeaza organizatorii, Emagic.

Anuntul a fost facut de membrii trupei intr-o conferinta de presa care a avut loc marti, la Paris, difuzata live pe site-ul oficial al grupului Depeche Mode, scrie Mediafax.

Partea europeana a noului turneu mondial al formatiei Depeche Mode va debuta pe 7 mai, la Tel Aviv si se va incheia la Minsk, pe 29 iulie.

Inainte de Bucuresti, Depeche Mode va concerta la Atena (10 mai) si Sofia (12 mai). Dupa concertul din Capitala, trupa va canta la Istanbul, pe 17 mai, la Belgrad, pe 19 mai, si la Budapesta, pe 21 mai.

Citește și
Bonnie Tyler
Concert Bonnie Tyler in Bucuresti, Sala Palatului, pe 8 decembrie 2012
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Membrii formatiei au mentionat in conferinta de presa ca aceste concerte vor avea loc numai pe stadioane.

De asemenea, cei trei membri ai Depeche Mode au spus ca nu pot oferi inca detalii cu privire la turneul european pe care il vor incepe pe 7 mai 2013, la Tel Aviv.

In mai, Dave Gahan, solistul formatiei, a anuntat ca Depeche Mode va lansa un nou album de studio si va sustine un turneu mondial de promovare a acestui material discografic, in 2013.

Aceasta este pentru a doua oara cand Depeche Mode concerteaza la Bucuresti, dupa show-ul sustinut in vara anului 2006.

Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a 32 de ani si care insumeaza pana in prezent 12 albume de studio, vandute in peste 100 de milioane de exemplare in toata lumea, Depeche Mode este unul dintre cele mai importante nume din istoria muzicii.

Radacinile Depeche Mode dateaza inca din 1976, cand Vince Clarke si Andrew Fletcher infiintau trupa No Romance in China.

Dupa venirea lui Martin Gore si a lui Dave Gahan, ca solist vocal, in 1980, formula devine completa, iar numele se schimba definitiv in Depeche Mode.

Trupa debuteaza cu piesa "Photographic", semneaza cu Mute Records si lanseaza albumul de debut, "Speak and Spell", in 1981.

Dupa plecarea lui Clarke, grupul isi reface fortele bazandu-se pe compozitiile lui Martin Gore si lanseaza doua noi albume, "A Broken Frame" (1982) si "Construction Time Again" (1983).

"Some Great Reward", album aparut in 1984, a reprezentat pentru Depeche Mode afirmarea, atat din punct de vedere artistic, cat si comercial.

Seria succeselor a continuat cu "Black Celebration" (1986), "Music for the Masses" (1987), iar in 1990, apare celebrul "Violator", continand hiturile "Enjoy the Silence", "Policy of Truth" si "Personal Jesus".

La inceputul anilor '90, perioada de maxima expansiune pentru muzica alternativa, Depeche Mode devine una dintre cele mai de succes formatii din lume, iar LP-ul "Songs of Faith and Devotion" intra in topuri direct pe locul 1.

Dupa o pauza de patru ani, in 1997, Depeche Mode revine cu albumul "Ultra", promovat de hituri precum "Barrel of a Gun" si "It's No Good", material urmat, in 2001, de "Exciter".

In octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul de studio cu numarul 11, "Playing The Angel", iar turneul de promovare a materialului, "Touring The Angel", a inregistrat vanzari de peste 1,8 milioane de bilete in Europa si, pentru prima data in istoria trupei, a ajuns in Romania.

In 2009, trupa britanica si-a lansat cel de-al 12-lea album, "Sounds of the Universe". In acelasi an, Depeche Mode, care avea programat si un concert la Bucuresti, in cadrul "Tour of the Universe", a luat o pauza de turneu, anuland o serie de show-uri, inclusiv cel din Capitala, din cauza ca solistul Dave Gahan s-a imbolnavit.

Acesta a fost spitalizat de urgenta, pe 12 mai 2009, la Atena, fiind suspectat de gastroenterita. Ulterior, acesta a fost operat de o tumoare canceroasa la vezica urinara. Trupa si-a reluat turneul in iunie 2009, la Leipzig, in Germania.

In mai anul acesta, intr-un interviu acordat revistei Spinner, Dave Gahan spunea ca cel de-al 13-lea album de studio al formatiei va fi produs de Ben Hillier si Martin Gore.

In iulie, managerul formatiei Depeche Mode, Jonathan Kessler, a anuntat ca noul album - al carui titlu nu a fost inca anuntat - va fi lansat in aprilie 2013.

In conferinta sustinuta marti, la Paris, muzicienii au declarat ca inregistrarile pentru acest album s-au incheiat vineri, ca nu au ales inca titlul materialului discografic si ca nici nu cunosc data lansarii.

In aceeasi conferinta, referindu-se la felul in care s-au schimbat in cei 32 de ani de cand sunt impreuna, cei trei membri ai Depeche Mode au spus ca timpul nu a schimbat prea multe in ceea ce ii priveste. "Ne cunoastem doar mai bine. Ne stim slabiciunile, dar nu putem spune ca s-a schimbat prea mult", a spus Martin Gore.

"Daca esti intr-o relatie cu cineva de 32 de ani, exista suisuri si coborasuri, dar muzica ne-a adus mereu la un numitor comun. Mai mult de jumatate din vietile noastre le-am petrecut in studio, impreuna", a spus si Dave Gahan, care a adaugat ca o parte dintre piesele noului album sunt compuse de el, insa meritul este, de fapt, al intregii echipe. "Imi place acest proces de creatie", a completat acesta.

Intrebati de jurnalisti daca au reusit in toti acesti ani sa compuna "piesa visurilor", Dave Gahan si Martin Gore au spus ca nu pot numi anumite cantece, dar sunt foarte multumiti de noul album. "Faptul ca pot canta este totul pentru mine. Au fost una - doua piese care mi-au fost aproape de suflet. Sunt piese care te sensibilizeaza mai mult...", a raspuns Dave Gahan.

In conferinta de marti, membrii Depeche Mode au raspuns si intrebarilor fanilor, care le-au fost adresate prin intermediul unor filmulete postate pe pagina oficiala de YouTube a trupei.

Referindu-se la modul in care a evoluat reprezentatia pe scena a fiecarui membru al trupei, Martin Gore a spus: "Pentru mine, personal, ideea de concert s-a schimbat mult, in sensul ca, pana la ultimele doua turnee, eram pe scena numai beat. Insa pot spune ca am pastrat o consecventa in ceea ce priveste desfasurarea de forte de pe scena".

"Pentru mine s-au schimbat multe din punct de vedere al artistului. Sa canti este un lucru teribil de emotionant, personal chiar", a adaugat si Dave Gahan.

Desi recunosc ca muzica obtinuta prin sintetizatoare a capatat o amploare in prezent, tot mai multi artisti adoptand acest stil, Dave Gahan a spus ca Depeche Mode are un stil unic, inconfundabil, consacrat si imbatabil. Gahan a precizat ca, in continuare, ei sunt "cei mai buni".

 

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Tarja Turunen revine in Romania. Concert pe 11 aprilie 2013 cu peste 70 de instrumentisti
Tarja Turunen revine in Romania. Concert pe 11 aprilie 2013 cu peste 70 de instrumentisti

Regina metalului finlandez, Tarja Turunen, revine la Sala Palatului din Capitala intr-o productie extraordinara, in data de 11 aprilie 2013. 

Concert Bonnie Tyler in Bucuresti, Sala Palatului, pe 8 decembrie 2012
Concert Bonnie Tyler in Bucuresti, Sala Palatului, pe 8 decembrie 2012

Celebra cantareata Bonnie Tyler va concerta in tara noastra, anul acesta, pe 8 decembrie.  

Goran Bregovic va concerta la Deva pentru 35.000 de euro. Afla aici cand are loc evenimentul
Goran Bregovic va concerta la Deva pentru 35.000 de euro. Afla aici cand are loc evenimentul

 Renumitul muzician va sustine pentru prima data un concert in judetul Hunedoara. Spetacolul va avea loc pe Stadionul “Cetate” din Deva in 27 octombrie.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.